Περίεργη εκστρατεία σπίλωσης του Δ. Κράνη!

Ο ρόλος των «Παραπολιτικών», οι πιέσεις να αντικατασταθεί από πρώην δικαστικό και το κλείσιμο υποθέσεων

Έντονη είναι η φημολογία πως στον επικείμενο ανασχηματισμό εξωθεσμικές δυνάμεις πιέζουν να μας αποχαιρετήσει ένας έντιμος πρώην δικαστικός, που άσκησε ή -καλύτερα- προσπάθησε να ασκήσει καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Δημήτρης Κράνης. Και οι πιέσεις ασκούνται για τα μάτια μιας γαλανής πρώην δικαστικού, η οποία ανέβηκε στα υψηλότερα πατώματα της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν έντονης επιμονής του πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης, του κ. Καμμένου.

Η επιμονή του μάλιστα, τότε, παραλίγο να οδηγήσει σε μείζονα πολιτική κρίση, αφού υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις από ισχυρούς υπουργούς της κυβέρνησης. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η πρώην δικαστικός φιγουράρει ως φαβορί για να αντικαταστήσει τον κ. Κράνη, ο οποίος, σημειωτέον, ενώ θεωρήθηκε φαβορί για την προεδρία του Αρείου Πάγου, «κόπηκε» από την τότε κυβέρνηση «γιατί ήταν δεξιός»…

Όλα αυτά τα περίεργα, όμως, σήμερα λίγο παίζουν ρόλο, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ξεκινήσει εκστρατεία σπίλωσης του κ. Κράνη από την εβδομαδιαία εφημερίδα που εξειδικεύεται σε αυτό -μάλλον είναι και ο μοναδικός λόγος έκδοσής της-, τα «Παραπολιτικά».

Οι υποψιασμένοι και γνωρίζοντες, πάντως, εκτιμούν ότι αυτή η «εκστρατεία» δεν υποκινείται μόνο από ενδοπολιτικούς κύκλους, αλλά και από την απροθυμία του σοβαρού υφυπουργού να βοηθήσει στο κλείσιμο σημαντικών δικαστικών εκκρεμοτήτων μεγάλου επιχειρηματία που βρίσκεται πολύ κοντά -αν όχι εντός- της κυβερνητικής οικογένειας.

Φαίνεται η προώθηση της ευεργετηθείσας επί ΣΥΡΙΖΑ δικαστικού πηγάζει από την έντονη πίεση και επιθυμία να απαλλαγεί ο επιχειρηματίας από τις δικαστικές του εκκρεμότητες, οι οποίες όσο περνά ο καιρός μάλιστα αυξάνονται. Και τόσο ο κ. Κράνης μοιάζει απρόθυμος να αναμειχθεί όσο και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει τις επαρκείς γνώσεις αλλά και τον φανατισμό για παρεμβάσεις.

Έτσι, η δραστήρια πρώην δικαστικός μοιάζει σανίδα σωτηρίας για το αγωνιών σύστημα που βλέπει την «επένδυσή» του στη νέα κυβέρνηση να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φερόμενη νέα υφυπουργός (;) συνδέεται και με κουμπαριά με ιστορικό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη. Και κάτι ακόμα: Θα υπουργοποιείτο εξαρχής, αλλά είχε κάποια «θεματάκια», τα οποία όμως «τακτοποιήθηκαν». Μίλησε κανείς για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα