Θράσος ΣΥΡΙΖΑ: Ξεχνάει τις Πρέσπες, θυμήθηκε τα εθνικά!

Μαθήματα πατριωτισμού από το κόμμα που ξεπούλησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Το παρασκήνιο πίσω από τη σκληρή κριτική

Έλλειμμα διπλωματικής και αμυντικής στρατηγικής απέναντι στην ολοένα κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ιταμές προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στον Εβρο, οι οποίες δεν είναι βέβαιο αν επισύρουν τη δέουσα απάντηση από την πλευρά της Ελλάδας.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέχασε τα δικά του, όπως την προδοσία της Μακεδονίας και την υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα, και ξαφνικά παραδίδει με θράσος μαθήματα!
Σε μια αξιοσημείωτα σκληρού περιεχομένου ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως «όταν μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα».

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους, καθώς η «πατριωτική» του πτέρυγα αλλά και φίλιες δυνάμεις, που εκφράζονται από τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, αναρωτιούνται πλέον δημόσια για τους «απροσδόκητα» χαμηλούς τόνους που τηρεί η ηγεσία του κόμματος έναντι των απαράδεκτων κυβερνητικών χειρισμών.

Αναβαθμίζοντας τώρα την κριτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί απευθείας τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τρία «κρίσιμα ερωτήματα, μετά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης». Ειδικότερα, ερωτά:

  1. Εάν δεν υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες, όπως λέει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, γιατί πραγματοποιήθηκε διάβημα από το ΥΠΕΞ;

2. Εάν δεν υπήρξε παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας, γιατί στη συνέντευξή του ο κ. Δένδιας έλεγε ότι «δεν θα προκαλέσουμε ένταση για λίγες δεκάδες μέτρα»;

3. Υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις αποχώρησαν οι Ελληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες από την περιοχή;

Με κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι τομεάρχες Αμυνας και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Κατρούγκαλος αντίστοιχα, επαναλαμβάνουν προς την κυβέρνηση το αίτημα για επείγουσα ενημέρωση αναφορικά με ό,τι συμβαίνει αυτήν την ώρα στον Εβρο, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας επιμένει στην αόριστη θέση ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας «πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα».

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και εκ των κορυφαίων στελεχών Νίκος Βούτσης δήλωσε χθες: «Δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει στον Εβρο και βεβαίως ανησυχώ, διότι αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν μία… παρεξήγηση, ούτε αποτελούν μια σαπουνόπερα».

Θύελλα αντιδράσεων από ΚΙΝ.ΑΛ., Κουτσούμπα και Κοτζιά

«Για ποιο λόγο έγινε διάβημα, εάν η είδηση δεν ισχύει; Για το κτήμα Νάσιουτζικ ή το κτήμα Καραγκιόζη στην Επανομή; Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο απ’ ό,τι φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία κι έκαναν “fake news’’ διάβημα για ένα ανύπαρκτο θέμα» αναφέρει η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και συνεχίζει: «Από την άλλη, βέβαια, παραμένει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ , σύμφωνα με την οποία “για μερικά μέτρα δεν θα δημιουργήσω ένταση με την Τουρκία”. Ποια τετραγωνικά δεν μας λέει όμως!

Μήπως είναι του σπιτιού του; ΥΓ.: Τελικά, θα μας πει ο κύριος Δένδιας εάν η Ελλάδα ψήφισε ως πρόεδρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον Τούρκο κύριο Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος και έκανε το τουρκολιβυκό σύμφωνο ως πρόεδρος της επιτροπής στην Τουρκία… Ναι ή όχι;» Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρει ότι «η αλλοπρόσαλλη τακτική ενός υπουργού οδήγησε τη χώρα στον εγκλωβισμό της από την Τουρκία! Ας αφήσει ο υπουργός Εξωτερικών τους γελοίους επιθετικούς προσδιορισμούς που προσάπτει σε αντιπολιτευτικά κόμματα κι ας προσέξει να μη γίνει υπουργός “Νέων Ιμίων”».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε δήλωσή του ανέφερε: «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, όταν καταλαμβάνεται ελληνικό έδαφος, η απάντηση είναι μία: Ελληνική ανακατάληψη τώρα, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες! Σας το είπαμε από χθες που συνέβη το γεγονός, το αμφισβητήσατε, αλλά δυστυχώς είπατε πάλι ψέματα! Η μόνη λύση για να μην αποδειχθούν συνένοχοι Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός είναι να παραιτηθεί ο υπουργός Εξωτερικών».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα