Kαραμανλής: Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί το 2023 και με τον σταθμό Βενιζέλου

Προπομπός της άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το μετρό Θεσσαλονίκης και εξέφρασε αισιόδοξες προβλέψεις για τη λειτουργία του.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι το έργο θα παραδοθεί κανονικά: «Τον Απρίλιο του 2023 το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει κολοβό, θα λειτουργήσει ολόκληρο, θα λειτουργήσει και με τον σταθμό Βενιζέλου, που είναι ο κεντρικός σταθμός. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα τηρήσουμε» τόνισε.

Η ηγεσία του υπουργείου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο και Νίκο Κουρέτα, αντίστοιχα, βρέθηκε στον σταθμό Βενιζέλου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκάλυψης των αρχαιοτήτων, οι οποίες είχαν καλυφθεί παλαιότερα με άμμο, προκειμένου να προστατευτούν από τυχόν φθορές, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών έργων. Ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά του σταθμού, κατέβηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες απομάκρυνσης της άμμου, ενώ η περιήγηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σε όλη την έκταση του μελλοντικού επιπέδου αρχαιοτήτων του σταθμού.

Σε δηλώσεις του για το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής είπε χαρακτηριστικά: «Να αφήσουμε τη διχόνοια που υπήρχε, να κοιτάξουμε μπροστά, όλοι οι φορείς συμφωνούν, πρέπει επιτέλους κάποτε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο μετρό, με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία».

Για τον σταθμό Βενιζέλου, είπε πως το χρονοδιάγραμμα είναι στους επόμενους 12 μήνες να έχουν τελειώσει οι αρχαιολογικές εργασίες και η κατασκευή του να πάρει 18 μήνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα