Η ΝΔ θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις Πρέσπες;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η Ν.Δ. έχει σήμερα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει εάν πράγματι θεωρεί εθνικά επιζήμια τη Συμφωνία των Πρεσπών ή εάν θα καλύψει όλους όσοι την ψήφισαν, ολοκληρώνοντας έτσι τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα που έκανε μετά την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Ιούλιο. Στις 12 το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει υπέρ της άρσης ή μη της βουλευτικής ασυλίας συνολικά 54 βουλευτών που είχαν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 25 Ιανουαρίου 2019, έπειτα από σχετική μήνυση ιδιώτη που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Να σημειωθεί πως στην κρίση της Ολομέλειας θα τεθούν οι ασυλίες μόνο των εν ενεργεία βουλευτών που είχαν ψηφίσει τότε τη συμφωνία, ενώ εξαιρούνται όσοι ήταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς τους προστατεύει το περίφημο άρθρο 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη υπήρχαν αιχμές για χρηματισμό βουλευτών αλλά και για δωροδόκησή τους με διάφορα ανταλλάγματα, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της προδοτικής συμφωνίας, ενώ στα Σκόπια είχαν γίνει επίσημες καταγγελίες ότι με χρηματισμό και εκβιασμό βουλευτών πέρασαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση, η «γαλάζια» παράταξη θα κριθεί σήμερα αν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής των βουλευτών που είχαν παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια, ώστε να αποφανθεί στη συνέχεια η Δικαιοσύνη. Βεβαίως, όλες οι πληροφορίες θέλουν τη Ν.Δ. να… ποιεί την νήσσαν και να καταψηφίζει τις άρσεις ασυλιών, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν «γαλάζιοι» βουλευτές που θα κινηθούν εκτός κυβερνητικής γραμμής. Τι αναμένεται να επικαλεστεί η Ν.Δ. για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα; Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της ψήφου των βουλευτών, καθώς και της αδέσμευτης άσκησης των καθηκόντων τους…

Να σημειωθεί ότι και στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου τάχθηκε υπέρ της πρότασης να τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας η άρση της ασυλίας των βουλευτών για τη διερεύνηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων της κατάχρησης εξουσίας και της εσχάτης προδοσίας κατά την αναγνώριση των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία». Πριν από λίγες εβδομάδες άλλωστε η Ελληνική Λύση υπέβαλε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα