Στην «αντεπίθεση» ο Μιχαλολιάκος για τον Κασιδιάρη

Επίθεση στον αποσκιρτήσαντα Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της υπό διάλυση Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ να μετατραπεί η Χρυσή Αυγή σε συστημικό κόμμα. Κάτι το οποίο ερμηνεύτηκε από τους παρευρισκομένους και όχι μόνον ως μία σαφέστατη αιχμή κατά του Ηλία Κασιδιάρη. Τα περί συστημισμού έχουν φουντώσει στον χώρο στον οποίο κινούνται τα δύο κόμματα, καθώς η διαρροή της επιστολής που ο Η. Κασιδιάρης απέστειλε προς τον Ν. Μιχαλολιάκο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει σαφές ότι η μία από τις δύο πλευρές διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με αυτό που και οι δύο ονοματίζουν ως «ιδεολογικό εχθρό τους».

Όπως παρατηρούσε μάλιστα πρόσωπο που στο παρελθόν κατείχε σημαντική θέση στη Χρυσή Αυγή και πλέον έχει αποστασιοποιηθεί, όταν μια επιστολή την έχουν δύο άτομα μόνο και διαρρέει, «είναι δύσκολα τα πράγματα». Και οι δύο πλευρές, όμως, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Η πλευρά Μιχαλολιάκου ισχυρίζεται ότι η διαρροή έγινε από την πλευρά Κασιδιάρη, προκειμένου να παρουσιαστεί ο ίδιος ως αυτός που ήθελε την αλλαγή στη Χρυσή Αυγή και να αποδείξει έτσι ότι έχει πάρει αποστάσεις από τη μέχρι τότε πορεία του κόμματος, ενώ η πλευρά Κασιδιάρη αφήνει να εννοηθεί ότι εάν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή, θα το έκανε μόνος του, αφού κάτι τέτοιο θα του προσέδιδε περαιτέρω νομιμοποίηση στην ίδρυση νέου κόμματος.

Πάντως, στην ίδια ομιλία ο γ.γ. της Χ.Α. ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του κόμματός του για το ότι ο ίδιος προσωπικά ανέδειξε πρόσωπα που αποδείχθηκαν «κατώτερα των περιστάσεων». Παράλληλα, αυτό το οποίο συμβαίνει και από τις δύο πλευρές είναι μια προσπάθεια καταγραφής δυνάμεων, ειδικά σε επίπεδο «τοπικών» αλλά και πρώην βουλευτών του κόμματος, με τον Η. Κασιδιάρη, πάντως, να ισχυρίζεται ότι πάνω από 4.000 μέλη έχουν εγγραφεί στο κόμμα του μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα