Κωνσταντίνος Φλώρος: «Έτοιμοι να συντρίψουμε όποιον επιβουλέα μάς υποτιμήσει»!

«Μολών λαβέ» από τον Φλώρο απέναντι στην Άγκυρα. Δυναμική στάση και για τον φράχτη στον Εβρο από Δένδια – Χρυσοχοΐδη

Ομόθυμη καταδίκη της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλαν τα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή όσα πρόσφατα συνέβησαν στον Εβρο, τις απειλές του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά και την προσβολή του συμβόλου της Ορθοδοξίας και Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ανάγνωση του Κορανίου από Τούρκους εντός της Αγια-Σοφιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρευρισκόμενος χθες μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων που τελέστηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι, αφού μίλησε (ως καταδρομέας και ο ίδιος) για λαμπρή ηρωική παράδοση που πρέπει να συνεχιστεί «ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά», τόνισε πως είμαστε έτοιμοι «να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει».

Τιμώντας τους καταδρομείς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε από την πλευρά του πως η θυσία τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας «το καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με μία δήλωση αρκετά σκληρή, που μοιάζει περισσότερο με στρατιωτικού παρά με διπλωμάτη, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και απαντά στις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση».

Ενοχλεί

Με συνέντευξή του στη «Real News» ξεκαθάρισε επίσης πως ο φράχτης στον Εβρο θα κατασκευαστεί, γιατί αφορά ελληνικό έδαφος, την ασφάλεια και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και αυτό ενοχλεί την Τουρκία, γιατί γνωρίζει πως θα την εμποδίσει να προβεί σε ενέργειες αντίστοιχες με αυτές του περασμένου Μαρτίου, να περάσει δηλαδή μετανάστες σε ελληνικό έδαφος. Παράλληλα ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, ως οφείλει να κάνει κάθε φιλειρηνική χώρα», «το γεγονός όμως ότι επιβάλλεται να λαμβάνουμε μέτρα, όπως η επέκταση του φράχτη στον Εβρο, είναι ενδεικτικό του ότι, επί του παρόντος, τα επίπεδο συνεννόησης υπολείπεται πολύ από το επιθυμητό».

«Ο φράχτης στον Εβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα» επισήμανε σε συνέντευξή του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στην πρόσληψη ακόμη 400 συνοροφυλάκων που έχει δρομολογηθεί, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δείγματα ότι η Τουρκία επιχειρεί να γκριζάρει τον Εβρο».

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απέδωσε τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας στο γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «βρίσκεται μπροστά από μια μεγάλη δίνη». Ανέδειξε δε τη νέα τουρκική τακτική λέγοντας ότι «βλέπουμε σύγχρονες, υβριδικές απειλές, πρώτα τη χειραγώγηση των ανθρώπων στο Μεταναστευτικό, δηλαδή τη χρήση τους ως όπλων εκβίασης της διεθνούς κοινότητας και ιδίως της Ελλάδας, και στη συνέχεια τα μνημεία. Αυτές οι νέου τύπου απειλές θα στραφούν εν τέλει εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν». Δεν άφησε ασχολίαστο ο κ. Γεραπετρίτης και αυτό που συνέβη την Παρασκευή το βράδυ στην Αγια-Σοφιά, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της Τουρκίας διοχετεύει τη συσσωρευμένη πίεση που έχει «με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της Ιστορίας και της ανθρωπότητας».

Για πρόκληση και προσβολή Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία «έχει αποδοκιμαστεί και από τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είναι θέμα μόνο για τους Ελληνες και τους χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέστα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα