Θράσος Ερντογάν – Σάρατζ! Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του να διεισδύσει στη χώρα της βόρειας Αφρικής, επισήμανε ότι η Αγκυρα και η Τρίπολη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο!

Ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι τον Λίβυο επικεφαλής της κυβέρνησης στο προεδρικό παλάτι της Αγκυρας, όπου αρχικά συνομίλησαν και στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πρόσφατες νίκες του κυβερνητικού στρατού κοντά στην Τρίπολη, εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στη χώρα.

«Προτεραιότητα της Αγκυρας είναι να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο Χάφταρ είναι ένας «εγκληματίας πολέμου που αιματοκυλίει τη Λιβύη». Τους τελευταίους μήνες χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν καταφέρει να απωθήσουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χάφταρ, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο «σουλτάνος» άρχισε να στηρίζει στρατιωτικά τον Σάρατζ τον Νοέμβριο, μετά τη σύναψη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι Ερντογάν και Σάρατζ συζήτησαν τη στρατηγική και την κατάσταση στο πεδίο, ενώ σημειώνεται ότι, ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει να προωθεί την ατζέντα του, η Δύση στέκει άπραγη εκφράζοντας ανησυχία ότι η εμπλοκή της Αγκυρας θα περιπλέξει την κατάσταση στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα