Τα παρακάλια του Αλέξη Τσίπρα κράτησαν τον Κούλογλου

Φερόταν έτοιμος να φύγει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευθείες βολές στον Παπαδημούλη

Τρικυμία στην Κουμουνδούρου, με πρωταγωνιστές τους ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος έφτασε ένα βήμα πριν από την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αποφεύχθηκε -προσώρας τουλάχιστον- με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που μόνο ευχάριστα δεν μπορεί να αισθάνεται με όσα συμβαίνουν στο πάλαι ποτέ παντοδύναμο κόμμα του.

Οι δηλώσεις του κ. Κούλογλου σε τηλεοπτικό κανάλι που «στοχοποίησαν» τον Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή το «πόθεν έσχες» του και τα δημοσιεύματα για τα διαμερίσματα που εμφανίζεται να ενοικιάζει σε ΜΚΟ για τη φιλοξενία μεταναστών τάραξαν τα νερά στην αξιωματική αντιπολίτευση και πυροδότησαν σενάρια ακόμη και αποχώρησης του πρώτου από το κόμμα και ανεξαρτητοποίησης στην Ευρωβουλή.

«Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το “πόθεν έσχες” του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον» ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Κούλογλου, που πρόσθεσε: «Στην Αριστερά, όμως, έχει ξεκαθαρίσει: Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».

Ο Στέλιος Κούλογλου φέρεται ότι ζήτησε να πάψει να είναι επικεφαλής της ευρωομάδας ο κ. Παπαδημούλης, κάτι που δεν έγινε δεκτό, ενώ ρόλο «πυροσβέστη» έπαιξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελικά έπεισε τον ευρωβουλευτή να μην προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση. Ο Στέλιος Κούλογλου στη συνέχεια δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Δεν έχω καμία πρόθεση, ειδικά αυτή τη στιγμή, να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δεν έχω πολιτικές διαφωνίες. Ούτε θέλω να βάλω εμπόδια στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μια μεγάλη αριστερή και προοδευτική παράταξη. Με τους συναδέλφους της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας διαφωνήσαμε σχετικά με τη δήλωσή μου για την Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό». Ο ίδιος επισήμανε: «Κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια των οποίων ο συντάκτες αν τηρούσαν στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία θα μπορούσαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο για να μάθουν τι έχει συμβεί και τις προθέσεις μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα