Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο! Άρον άρον η Προανακριτική έστειλε έγγραφα της δικογραφίας που… ξεχάστηκαν

Πολιτικό και δικαστικό σεισμό θα προκαλέσουν τις επόμενες ημέρες τα έγγραφα τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τη δικογραφία που παραδόθηκε στους δήθεν υπόπτους, οι οποίοι κλήθηκαν για εξηγήσεις από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου.

Τα έγγραφα βασίζονται σε έκθεση-ανάλυση του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και είχαν αποσταλεί από την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη στην Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με το επίσημο διαβιβαστικό, η κυρία Τουλουπάκη είχε αποστείλει, πρώτον, μία πράξη αρχειοθέτησης έρευνας σε βάρος του (πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ») Σάμπυ Μιωνή και, δεύτερον, έκθεση ανάλυσης της ΕΛ.ΑΣ. σε ψηφιακή μορφή (cd) με σωρεία στοιχείων για το κύκλωμα Μιωνή και πολλά άλλα πρόσωπα.

1. Ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ» Σ. Μιωνής ψευδόρκησε και ψευδομαρτύρησε ότι ο Αλ. Τάρκας συνέταξε ειδική έκθεση (στην πραγματικότητα ήταν της ΕΛ.ΑΣ.) και πως ο Ι. Φιλιππάκης την παρέδωσε στον Δ. Παπαγγελόπουλο το 2015 (αν και η έκθεση ήταν του 2019)! 2. Ο πρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ι. Μπούγας αποδεικνύεται κατώτερος των απαιτήσεων της πολύπλοκης διαδικασίας. 3. Ο Στ. Παπασταύρου, συνεταίρος του Σ. Μιωνή και συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά (που διοικούσε τρεις offshore μέσα από το Μαξίμου την περίοδο 2012-2014), εμφανίζεται και στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ευθύνες Μπούγα

Ωστόσο, ως διά μαγείας, η δεύτερη αυτή έκθεση εξαφανίστηκε από τον τεράστιο όγκο των 200.000 σελίδων της δικογραφίας που επιδόθηκε στις 4 Ιουνίου στον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και τον αρθρογράφο της εφημερίδας Αλέξανδρο Τάρκα. Μετά την προχθεσινή έγγραφη διαμαρτυρία των κ. Φιλιππάκη και Τάρκα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Μπούγα, ο οποίος είτε δεν ήθελε είτε δεν μπόρεσε (κατόπιν πίεσης άλλων) να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, το επίμαχο cd τούς παραδόθηκε, τελικά, χθες.

Η ανεπίσημη εξήγηση ήταν ότι πρόκειται περί λάθους και αβλεψίας και πως δεν υπήρχε σκοπιμότητα απόκρυψης, επειδή η ύπαρξη του cd και των εγγράφων αναφερόταν, έτσι κι αλλιώς, στο διαβιβαστικό. Ασφαλώς, τέτοιες διαβεβαιώσεις, όταν δίνονται μάλιστα ανεπίσημα, έχουν περιορισμένη ή μηδενική αξία. Γιατί η μία σελίδα του διαβιβαστικού εύκολα θα μπορούσε να χαθεί στις 200.000 σελίδες και να μην αναγνωσθεί ποτέ από τους ενδιαφερομένους μέσα στις ελάχιστες ημέρες προθεσμίας που τους έχουν δοθεί. Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μπούγας, ο οποίος αποδεικνύεται πως δεν μπορεί να προσεγγίσει το επίπεδο άλλων κοινοβουλευτικών ανδρών που χειρίστηκαν ανάλογες διαδικασίες τις περασμένες δεκαετίες, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των κ. Φιλιππάκη και Τάρκα για την παροχή πρόσθετου χρονικού διαστήματος προς μελέτη του cd.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα έγγραφα της δικογραφίας εμπεριέχονται:

1 Τα συγκλονιστικά τεκμήρια που αποδεικνύουν την πολυετή δράση του «κυκλώματος Μιωνή» μέσω της τράπεζας HSBC («λίστα Λαγκάρντ») και δεκάδων offshore εταιριών ανά την υφήλιο. Προκαλεί έκπληξη ότι η έρευνα κατά Μιωνή και λοιπών αρχειοθετήθηκε επί συγκεκριμένων κατηγοριών, ενώ είναι πασιφανές ότι θα προστεθούν νέες κατηγορίες προς όφελος του νόμου και των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων. Ηδη ο κ. Φιλιππάκης έχει προαναγγείλει την κατάθεση σχετικών μηνυτήριων αναφορών.

2 Τα ίδια τεκμήρια ρίχνουν βαριά σκιά σε μεγάλο επιχειρηματία (το όνομά του δεν είχε ακουστεί ως τώρα στην υπόθεση), καθώς και σε υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο, που συγκάλυπτε επί σειρά ετών τις ευθύνες του Σ. Μιωνή και των συνεργατών του. Μάλιστα, με τα στοιχεία αυτά εξηγείται η «συγκάλυψη» του πολιτικού.

3 Αποδεικνύεται άλλη μία (από τις πολλές) ψευδορκία του Σ. Μιωνή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή και, γενικότερα, τις ελληνικές Αρχές. Καταθέτοντας στη Βουλή στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ο ψευδομάρτυρας Μιωνής είχε συκοφαντήσει τους κ. Φιλιππάκη και Τάρκα με τις εξής αστήρικτες αναφορές: «Η καταγγελία που κατέθεσε ο Φιλιππάκης στον συνεργάτη του Παπαγγελόπουλο, την οποία ετοίμασε -εγώ εικάζω- ο Τάρκας, είναι φοβερά έωλη, αλλά και φοβερά επαγγελματική. Εχει εδώ πέρα πάνω από 200 ονόματα Ελλήνων πολιτών με ταυτοποιημένα ΑΦΜ, διευθύνσεις. Ποιος κάνει μια τόσο λεπτομερή και εξονυχιστική δουλειά για να κάνει μία καταγγελία, κάτι που θέλει χρόνο και χρήμα για να γίνει, αν δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για οικονομικό όφελος»; Βάσει αυτών, τα στελέχη της «δημοκρατίας» είχαν έως σήμερα την απορία ποια ήταν αυτή η έκθεση με πάνω από 200 ονόματα για την οποία ο κ. Μιωνής είχε τη… μεγαλοψυχία να αναγνωρίσει «φοβερό επαγγελματισμό» στον κ. Τάρκα! Ισως ο Σ. Μιωνής τα φαντάστηκε όλα αυτά λόγω της παράλληλης πολυετούς συνεργασίας του κ. Τάρκα με εταιρία των ΗΠΑ που ειδικεύεται στη μελέτη επιχειρηματικού ρίσκου, τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων, σε θέματα κυβερνοασφάλειας κ.λπ. Ασφαλώς, ούτε ο αρθρογράφος της «δ» συνέταξε καμία έκθεση ούτε ο εκδότης της εφημερίδας την κατέθεσε σε οποιονδήποτε. Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από το cd της δικογραφίας, η έκθεση (1.346 σελίδες) φέρει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2019 (άρα, δεν θα μπορούσε να αποσταλεί από τον κ. Φιλιππάκη στον κ. Παπαγγελόπουλο τον Αύγουστο του 2015!) και συντάκτες της είναι ο αστυνόμος Γ.Τ. και ο υπαστυνόμος Ι.Τ. του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. (και όχι φυσικά ο κ. Τάρκας).

4 Το cd επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» στις 12 Μαΐου 2020 ότι οι Σ. Μιωνής και Στ. Παπασταύρου (συνεταίρος του Μιωνή και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά) ενέχονται στο ξέπλυμα χρημάτων του αποθανόντος υπουργού Ι. Μπούτου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα