Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποδόμησε πλήρως το κατηγορητήριο!

Λάβρος ο Παπαγγελόπουλος κατά όσων μεθοδεύουν την ποινική του δίωξη στην πρεμιέρα της κατάθεσης στην Προανακριτική

Χειμαρρώδης, με διάθεση για αποκαλύψεις, και λάβρος κατά όσων μεθοδεύουν την ποινική του δίωξη υπήρξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης κατάθεσής του στην Προανακριτική, όπου έδωσε ένα μόνο πρώτο δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

Περνώντας στην αντεπίθεση, έπειτα από την πολύμηνη εκστρατεία κατασυκοφάντησής του, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι έχει αποφασίσει να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους κατηγόρους του και να απαντήσει αναλυτικά σε όλους τους ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς τους. Ηδη από την πρώτη μέρα αποδόμησε με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα καθένα από αυτούς τους ισχυρισμούς, ενώ παράλληλα άρχισε να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

«Αφού μιλάμε αυτές τις ημέρες για την Παλαιά Διαθήκη και τον Μωυσή, ας δούμε και τους προφήτες Κουρτάκη, Κουσουλό και Μητρόπουλο. Πώς ήξεραν τι θα γίνει και είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις στην Προανακριτική; Μάλλον, τελικά, έχουμε και προφήτες» είπε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η δίωξή του είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του Τύπου, επισημαίνοντας ότι δεν είχε καν χρόνο να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία των 200.000 σελίδων. Εκανε, μάλιστα, λόγο για συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων του, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι επιχειρεί συγκάλυψη σκανδάλων, φίμωση ουσιωδών μαρτύρων, καθώς και του Τύπου.

«Από την ενώπιόν σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ”Ρασπούτιν” υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σημείωσε -αποδεικνύοντας ότι δεν έχει χάσει το χιούμορ του- πως το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε εις βάρος του είναι η… ζωοκλοπή. «Η Ελένη Ράικου, η Γεωργία Τσατάνη και οι λοιποί κατήγοροί μου πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι στα αδικήματα θα έπρεπε να προστεθεί εκείνο της ρύπανσης του περιβάλλοντος, καθώς υπήρξαν τόσες βρομιές και ακαθαρσίες σε βάρος του!

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. ότι επιθυμούν να στραγγαλίσουν την αλήθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάθεση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή λήφθηκε παράνομα, καθώς ήταν άσχετη με την υπό διερεύνηση υπόθεση, κάτι το οποίο, άλλωστε, υποστήριξε και το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επέμεινε δε να κληθούν να καταθέσουν οι Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η κλήση τους ως μάρτυρες. Ζήτησε, δηλαδή, το αυτονόητο, καθώς, όπως είπε, του ζητείται να καταθέσει χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, άρα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Για ακόμη μία φορά, μάλιστα, ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επέμενε και στην κλήση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, που έχουν ασχοληθεί με τη «λίστα Λαγκάρντ». Η πλειοψηφία ωστόσο -για ακόμη μία φορά- αγρόν ηγόρασε, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση διερεύνησης της υπόθεσης. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. είδαν «απειλές» πίσω από τα λόγια του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος απλώς κατήγγειλε ότι τον εξαντλούν βιολογικά και πως λόγω της ηλικίας του καταπονείται και δεν μπορεί να εγγυηθεί αν στην περίπτωση που πάθει κάτι, η οικογένειά του στραφεί εναντίον τους… «Γαλάζιες» πηγές, ωστόσο, υποστήριξαν για τον υπουργό ότι «εκτοξεύει άμεσες κι έμμεσες απειλές κατά πάντων, δίχως όμως στοιχεία. Άσφαιρη, η πρώτη ημέρα και χαμένη σε έναν ανούσιο βερμπαλισμό».

Όσο για το Κίνημα Αλλαγής, κύκλοι του κόμματος σχολίαζαν ότι «κατανόηση για έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι όταν παραληρεί, γιατί εξετάζεται ως ύποπτος για κακουργήματα και πλημμελήματα. Καμία κατανόηση όμως όταν απειλεί. Κατάντια!».
Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η μικροπολιτικής στόχευσης επιλογή των γνωστών στελεχών της Ν.Δ. να διαρρεύσουν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «καταρρίπτει τον μύθο του καραμανλικού και νεοδημοκράτη», καθώς, σύμφωνα με τη Ν.Δ., κατέθεσε πως «εγώ δεν ήμουν άνθρωπος του Καραμανλή. Ήμουν άνθρωπος της πατρίδας. Δεν ήμουν Νέα Δημοκρατία». Σημειωτέον πως χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε μία πρώτη, μικρή γεύση, καθώς η κατάθεσή του συνεχίζεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα