Τι είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική μετά την κατάθεση του ηχητικού από τον Ισραηλινό επιχειρηματία

Άρον άρον η Ν.Δ. θέλει να κλείσουν οι εργασίες της επιτροπής

Εάν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των απομαγνητοφωνήσεων Μιωνή, αποδεικνύεται ότι εγώ και η Ελένη Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση». Σε αυτό το σχόλιο προέβη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξερχόμενος της Προανακριτικής Επιτροπής και ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην Προανακριτική ο Ισραηλινός επιχειρηματίας. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε με αυτόν τον τρόπο ότι το ηχητικό του Σάμπυ Μιωνή πιστοποιεί πως δεν υπάρχει απολύτως καμία εμπλοκή ούτε του ίδιου αλλά ούτε και της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Όταν, μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ρωτώντας τον τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη, ο κ. Παπαγγελόπουλος τους κάλεσε να απευθυνθούν στον Νίκο Παππά… Νωρίτερα, καταθέτοντας στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι «ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, τη Ράικου και τον ίδιο», καταγγέλλοντας ότι η κατάθεση του υλικού έρχεται μετά τις ηχηρές αποκαλύψεις για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου, αναφερόμενος βεβαίως στο «καυτό» πόρισμα του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός και σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 1.500.000 ευρώ.
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός συνέδεσε τη σπουδή του Σάμπυ Μιωνή να καταθέσει χθες το επίμαχο ηχητικό με τις νέες αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος μέσω υπεράκτιων εταιριών.

«Το πραγματικό κύκλωμα»

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο σχεδιάγραμμα της Ελληνοελβετής ερευνήτριας που έφερε στο φως η «δημοκρατία», το οποίο «καίει» τους Σάμπυ Μιωνή και Σταύρο Παπασταύρου, καθώς τους παρουσιάζει ως πρωταγωνιστές στο πλέγμα των offshore, σχολίασε ότι «αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα». «Ένα διεθνές κύκλωμα», όπως είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, «που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών, όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Ο ίδιος κατέθεσε, επίσης, ότι ο Σάμπυ Μιωνής «στην προσπάθειά του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου, και όχι των Πλεύρη – Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός, σύμφωνα με το “Spiegel”, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με offshore σε Παναμά, Ουρουγουάη, Βερμούδες. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαραθώνια κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται σήμερα, στον απόηχο φυσικά των νέων αποκαλυπτικών εγγράφων. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η βιασύνη της Ν.Δ., που επιθυμεί διακαώς να κλείσουν άρον άρον οι εργασίες της Προανακριτικής, παρά τα νέα στοιχεία. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον κ. Παπαγγελόπουλο να ζητεί χθες νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα νέα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην επιτροπή, προθεσμία που δεν του δόθηκε ούτε αυτή τη φορά.

Χθες μάλιστα, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τον «γαλάζιο» πρόεδρο Ιωάννη Μπούγα να διακόψει τη συνεδρίαση, καθώς ήταν από νωρίς το πρωί στη Βουλή και περίμενε να τον καλέσουν στην Προανακριτική, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν, ζητώντας να συνεχιστεί η κατάθεσή του! Τότε η Δώρα Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ) διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας «τι πράγματα είναι αυτά, κύριε πρόεδρε; Με μεθόδους ΕΣΑ θέλετε να εξαντληθεί;», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, ενώ η ίδια στη συνέχεια ρώτησε: «Γιατί πετάγεται, έχει τη μύγα και μυγιάζεται; Ποιος είναι ο ρόλος του εδώ μέσα;» Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μάλιστα ανταπάντησε «Εσύ τι κάνεις; Εδώ δεν είναι πεζοδρόμιο», αναγκαζόμενος, ωστόσο, να διευκρινίσει -όταν η βουλευτής τού ζήτησε εξηγήσεις- ότι εννοούσε «πολιτικό πεζοδρόμιο».

Σεισμός από τις καταγγελίες της Ελληνοελβετής ερευνήτριας για τις μίζες Παπασταύρου

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι ηχηρές καταγγελίες της Ελληνοελβετής ερευνήτριας AΆρτεμης Νιάρου -τις οποίες πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία»-, που έφερε στο φως ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διακινούσε μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Η αποκαλυπτική ένορκη κατάθεση της κυρίας Νιάρου στην Οικονομική Εισαγγελία που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική, στην οποία αποκαλύπτει πως ο Σταύρος Παπασταύρου λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» Ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά και το σχεδιάγραμμα που κατέθεσε στην Εισαγγελία, το οποίο περιγράφει τη διαδρομή του χρήματος, μέσω ενός πλέγματος offshore, που διαχειρίζονταν οι Σταύρος Παπασταύρου και Σάμπυ Μιωνής, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το ίδιο σχεδιάγραμμα της Ελληνοελβετής περιγράφει πως συνολικά 2.600.000 ευρώ είχαν σταλεί από εταιρία, με έδρα τον Παναμά, στον Σταύρο Παπασταύρου, όσο ήταν ακόμη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, και είχαν χρησιμοποιηθεί για την προεκλογική καμπάνια του πρώην πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015. «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2.600.000 σε πρώην πρωθυπουργό της Ν.Δ. μέσω στενού του συνεργάτη, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η Ν.Δ. επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία» σχολίασαν μάλιστα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, διερωτώμενες «για ποιον λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας» και ζητώντας μετ’ επιτάσεως να σταλεί το υλικό στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Κύκλοι της Ν.Δ. έκαναν λόγο για μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών και για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί και διερευνήθηκε από τέσσερις δικαστικούς από το 2015 έως το 2019, κάνοντας λόγο για δήθεν μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «“πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου θα χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα