Ύμνοι του Κυριάκου στους… ΛΟΑΤΚΙ (ενώ ο κόσμος καίγεται)

Διαφημίζει τους συνεργάτες του με… ιδιαιτερότητες, βλέπει «αόρατες» διακρίσεις και προαναγγέλλει νέα μέτρα στήριξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης, φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα των δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει στο επίκεντρο του διαλόγου τις «πολιτικές ταυτότητας», προαναγγέλλοντας μια ειδική «ατζέντα» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Απρεπώς, μάλιστα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να τονίσει το γεγονός ότι έχει μέλη αυτής της «κοινότητας» στο επιτελείο του, λες και ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό ο σεξουαλικός προσανατολισμός των συνεργατών του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι το κατά πόσον είναι αποδοτικοί στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο για τα «ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι στη χώρα μας υπάρχουν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, πέραν των «ορατών». Δεν αναφέρεται, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος λέει, σε αυτά που ξέραμε ως «διάκριση», όπως στις προσλήψεις, τις απολύσεις ή τις μισθολογικές διακυμάνσεις, αλλά βρίσκει καθεστώς «διακρίσεων» ακόμη και στον λόγο ή το βλέμμα που απευθύνουμε στον διπλανό μας.

Αναφορά που τρομάζει, αφού η ύπαρξη «ατζέντας» που θα ελέγχει τα βλέμματα των ανθρώπων καθετί άλλο παρά φιλελεύθερη είναι, παρά όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός περί του φιλελευθερισμού ως ιδεολογικής του βάσης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όσους βρίσκονται σε κομβικές θέσεις -στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- τους κάλεσε να συστρατευθούν κατά των… στερεοτύπων που αντιστέκονται στην πρόοδο, με συγκεκριμένες αποφάσεις και πράξεις αλλά και με συμπεριφορές, ζητώντας μάλιστα «εμβληματικά, προωθητικά παραδείγματα». Κάτι το οποίο ερμηνεύεται ως εφαρμογή «θετικών διακρίσεων», δηλαδή την «πριμοδότηση» ανθρώπων που ανήκουν στην «κοινότητα» στον χώρο εργασίας τους.

Σε όλη σχεδόν την ομιλία του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ενσωματώσει τη «δικαιωματιστική ατζέντα», σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό που αποκαλείται «δικαιώματα» αποτελεί μέγεθος του οποίου η παρουσία συναρτάται με τη δυναμική του και, σύμφωνα με τον ίδιο, τα δικαιώματα υπάρχουν μόνο αν διαρκώς διευρύνονται, αν και διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς υπερβολές και χωρίς αυτά να εξαντλούνται στη διαδικασία.
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την καθιέρωση θέσης υπευθύνου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης έλυσε όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και είπε να ασχοληθεί και με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προάγοντας φαινόμενα σαν και αυτά που ο ελληνικός λαός έχει αντικρίσει στη Βουλή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχει αηδιάσει. Κι όλα αυτά, επειδή έχει ομοφυλοφίλους στο γραφείο του…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα