Σε «βέρτιγκο» ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συνομιλίας του Μιωνή με τον Παππά!

Ο Τσακαλώτος ανάγκασε τον Τσίπρα να πάρει θέση για το alter ego του με την απειλή ότι θα διαχωρίσει τη θέση του

Ηθικό κλοιό που αφήνει διακριτικά εκτός τον Νίκο Παππά υψώνει η Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια να μείνει ανέπαφη από τις «ανάρμοστες σχέσεις» του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος φέρεται ότι υπέκλεψε τις μεταξύ τους ιδιωτικές συνομιλίες, την ώρα μάλιστα που αναμένονται νέες αποκαλύψεις. Πρώτιστος στόχος είναι, κατά τις πληροφορίες, να παραμείνει εκτός της νοσηρής κατάστασης ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες, λαμβάνοντας διακριτές αποστάσεις, κάλεσε το κάποτε alter ego του να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.

Οι (εξωδικαστικές) περιπέτειες του Ν. Παππά επισκίασαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο υπό διαφορετικές συνθήκες θα διαμόρφωνε με τρόπο πανηγυρικό τους όρους της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, όπου θα προστεθεί ακόμα ένα βήμα για τη διεύρυνση του κόμματος και τη μετεξέλιξή του (;) σε κορμό της προοδευτικής παράταξης. Είναι ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, άτυπος ηγέτης της ισχυρής και συμπαγούς εσωκομματικής τάσης των «53+», αξίωσε να πάρει δημόσια θέση το κόμμα, υπό την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαχώριζε τη θέση του.

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην τελευταία παράγραφο, φαίνεται να ικανοποιείται η επιθυμία του, καθώς υπογραμμίζεται ότι «εκείνο που διακρίνει την Αριστερά είναι οι αρχές και οι αξίες της. Η εντιμότητα και το ήθος. Η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει. Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη». Είχε προηγηθεί ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος στην εισήγησή του κάλεσε τον παλιό του φίλο να αναλάβει την αναλογούσα ευθύνη, παρατηρώντας συμβιβαστικά: «Καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Ζητώντας τον λόγο αμέσως μετά ο Ν. Παππάς, σε ύφος απολογητικό δήλωσε ενώπιον των μελών του συμβουλίου τα εξής: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω για αυτό την ευθύνη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα