Αλλοιωμένοι οι διάλογοι στο κείμενο που έδωσε ο Σάμπυ Μιωνής

Προσπαθούσε να εμπλέξει τη Μαρέβα. Δεν δείχνει Παπαγγελόπουλο η επίμαχη φράση περί «χρημάτων» και «μαγαζιού»

Aλλοιωμένη αποδεικνύεται η υποκλοπή του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης ιδιώτη, την οποία μάλιστα, κατά κωμικό τρόπο, παρήγγειλε ο ίδιος ο κ. Μιωνής, καθώς από το κείμενο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή λείπουν τμήματα και μάλιστα άκρως καθοριστικά σε σχέση με το ηχητικό που βγήκε στη δημοσιότητα. Κι επειδή ο τίτλος του εγγράφου, έτσι όπως είχε κατατεθεί στη Βουλή, ήταν «ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ συνημμένου Ενιαίου Σειριακού Διαύλου», ενώ τελικά η απομαγνητοφώνηση δεν είναι και τόσο… ακριβής, θα πρέπει η Δικαιοσύνη να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τόσο του κ. Μιωνή όσο και του δικηγόρου που υπογράφει το σχετικό έγγραφο.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Ισραηλινός επιχειρηματίας ακούγεται να λέει στο ηχητικό, σε σχέση με τη σύζυγο του Ελληνα πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, «Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Μπορεί να έχει κάνει», στο έγγραφο το «μπορεί να έχει κάνει» έχει απαλειφθεί. Προφανώς πρέπει να δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό στην κυβέρνηση το γεγονός πως ο κ. Μιωνής προσπαθούσε να εμπλέξει την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη σε έκνομες πράξεις ενώπιον του Νίκου Παππά εκείνη τη χρονική στιγμή. Κάτι που σήμερα προσπαθεί να κρύψει.

Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο σημείο στο ηχητικό που δεν έχει αποδοθεί σωστά στο έγγραφο. Συγκεκριμένα, από τη φράση του κ. Παππά, όταν μοιάζει να μιλάει για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λείπει η πρόταση «οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι», γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως ο κ. Παππάς δεν αναφερόταν τελικά στον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς έτσι ολόκληρη η φράση είναι: «…Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χθες πως ο ολοκληρωμένος διάλογος που παρουσιάστηκε από τον πραγματογνώμονα επιβεβαιώνει τον Νίκο Παππά, καθώς «το “ακατάληπτο” σημείο της συνομιλίας δείχνει Μιωνή και όχι Παπαγγελόπουλο». Απαντώντας ωστόσο, κύκλοι της Ν.Δ. υποστήριξαν πως επιβεβαιώνει τα περί ύπαρξης «μαγαζιού» στο Μαξίμου και «παραμάγαζου Παπαγγελόπουλου». Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ζήτησε να συγκληθεί εκ νέου η Προανακριτική, παρόντος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκειμένου να συζητήσει την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης για τη Novartis, ενώ απηύθυνε και νέα ερωτήματα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο, για το εάν είναι νόμιμο η επιτροπή να δέχεται νέα έγγραφα μετά το τέλος των συνεδριάσεων, αλλά και το εάν μπορούν να παραδοθούν τα πορίσματα, χωρίς να έχει μεταφραστεί επισήμως το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο πλήγμα για τον αμετροεπή Άδωνι Γεωργιάδη αποτελεί η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέως Ελλάδος, με αφορμή τις απειλές του υπουργού στην Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τη στοχοποίηση του εισαγγελέα Εφετών Ηλία Ζαγοραίου από τα «Παραπολιτικά». Η Ενωση αποδοκίμασε εντόνως τις «ανοίκειες» επιθέσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα