Ο Γιώργος προκαλεί ρήξη στον ΚΙΝ.ΑΛ

Φωτιά» στο Κίνημα Αλλαγής έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, μετά τον Χάρη Καστανίδη, διαφοροποιήθηκε από την επίσημη κομματική γραμμή της Φώφης Γεννηματά, ασκώντας σφοδρότατη κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Και οι δύο απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη η κυρία Γεννηματά συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, με πιθανό ακόμα και το σενάριο διαγραφών. Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, ο πρώην πρωθυπουργός, σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από το κόμμα του που υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη, ζήτησε την απόσυρσή του, υποστηρίζοντας πως «παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό, παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά για βελτιώσεις» και καταγγέλλοντας πως αντί να προστατεύει, περιορίζει και ποινικοποιεί την ειρηνική διαδήλωση. Είχε προηγηθεί η ομιλία-καταπέλτης του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι είναι εκτός δημοκρατικής αντίληψης.

Η ηχηρή διαφοροποίηση των δύο επέφερε μείζον πλήγμα στη Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά στη Φώφη Γεννηματά, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να κάμψει τις ενστάσεις των διαφωνούντων και δυνάμει «ανταρτών» βουλευτών της, που ήταν ομολογουμένως πολυάριθμοι. Σημειωτέον, το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που έκανε άνω κάτω το Κίνημα Αλλαγής ψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ εν μέσω «ηλεκτρισμένης» ατμόσφαιρας, και εντός και εκτός Βουλής, και ύστερα από διήμερη εξαντλητική συζήτηση στην Ολομέλεια.

Καταγγελίες

Εξω από το Κοινοβούλιο βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα κόμματα της Αριστεράς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Δεν έλειψαν όμως τα επεισόδια. Για επιχειρούμενο πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας και δυνάμεις καταστολής που προσχεδιασμένα χτύπησαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων οργανώσεων έκανε λόγο ο Βούτσης. «Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε αυτά τα έδρανα. Να αποχωρήσετε ή να απολογηθείτε» είπε.

Αμέσως απάντησε ο Χρυσοχοΐδης: «Οι δυνάμεις δέχτηκαν 15 μολότοφ. Και οι μολότοφ σκοτώνουν. Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν στη διαδήλωση, πήγαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς και διέλυσαν τη διαδήλωση και τώρα πάνε να διαλύσουν την πόλη. Η Αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές».

Εντός της αίθουσας της Ολομέλειας αρχηγοί και βουλευτές ξιφουλκούσαν αδιαλείπτως για το νομοσχέδιο, με τους διαφωνούντες, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, να μιλούν για «χουντικής εμπνεύσεως» νομοσχέδιο που καταστέλλει το αναφαίρετο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, και την κυβέρνηση, όπως ακριβώς και το ΚΙΝ.ΑΛ. -η επίσημη κομματική γραμμή της κυρίας Γεννηματά- και η Ελληνική Λύση, να τονίζει την αδήριτη ανάγκη το θέμα των διαδηλώσεων να ρυθμιστεί, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολλοί για τους λίγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα