Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Ο Αττίλας θα προσευχηθεί στο τζαμί της… Αγίας Σοφίας

Τη στιγμή που ο κατά φαντασίαν «υπέροχος» πρωθυπουργός τρέχει στον Προμαχώνα να πολεμήσει τον… Covid-19, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να απλωθούν στο γαλάζιο Αιγαίο

  • Από τον Γιώργο Τράγκα

Ο κατά φαντασίαν «υπέροχος» πρωθυπουργός μπορεί να είναι και ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου (Le malade imaginaire). Ένας υποχόνδριος (που ήθελε να γίνει γιατρός στα νιάτα του) και ιδιαίτερα νοσηρός φιλάργυρος που τον εκμεταλλεύονται και τον αξιοποιούν οι γιατροί. Εκείνος, όπως στο έργο του διάσημου συγγραφέα, αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται (βλέπε τεράστια ποσά για δωρεές και επιχορηγήσεις σε λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους από πολυεθνικές και ΕΟΔΥ στη Διαύγεια).

Η οικονομία έγινε σκόνη και θρύψαλα. Οι Ελληνες υποφέρουν. Ακούνε μόνο για κρούσματα Covid-19. Οι έμποροι τραβάνε τα μαλλιά τους. Οι παραλίες των περισσότερων νησιών είναι έρημες. Η Αγία Σοφία μετατράπηκε επί των ημερών Μητσοτάκη σε τζαμί. Ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ΕΚΕΙ την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην επέτειο της εισβολής του Αττίλα στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός προέβη σε μία κατά κοινή ομολογία φαιδρή δήλωση διαμαρτυρίας. Μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει το μισό Αιγαίο, επειδή οι γιατροί τού κατά φαντασίαν «υπέροχου» πρωθυπουργού έχουν εισηγηθεί να μην υπάρξουν μάχες εκ του συστάδην στις παραλίες των νησιών μας (!), να μην αποκρούσουμε τους Τούρκους εισβολείς, για να μην… κολλήσουμε Covid-19 ή μεταδώσουμε τον ιό στους γείτονες!

Φοβάμαι (και προσεύχομαι να μη συμβεί) ότι ήρθε η ιδανική στιγμή για να «απλωθούν» οι Τούρκοι στο γαλάζιο Αιγαίο. Ο Πατριάρχης είναι εξαφανισμένος. Ο Πάπας της Ρώμης, το ίδιο. Ο διεθνής περίγυρος σιωπά. Το Βερολίνο πάσχει από παχεία λαρυγγίτιδα. Ουδείς μπορεί να ανατρέψει τη σφραγίδα της τουρκικής κυβέρνησης και την προσευχή στην Αγία Σοφία που εξυψώνει στα ουράνια το εθνικό φρόνημα των Τούρκων.

Η οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει στη γειτονική χώρα. Η τουρκική λίρα έχει αξία όσο ένα φύλλο δέντρου που παρέσυρε η βροχή το φθινόπωρο. Ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τις διεθνείς αντιδράσεις. Τις γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Ξέρει ότι οι Αμερικανοί, η διοίκηση Τραμπ, βλέπουν με «μισό μάτι» το γερμανικό πιόνι που βρίσκεται στο Μαξίμου. Γι’ αυτό ματαιώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στην Ουάσινγκτον και αντικαταστάθηκε από… τηλεδιάσκεψη.

Η Αγκυρα είναι ο καλύτερος πελάτης της γερμανικής βιομηχανίας. Η Τουρκία έχει ήδη δύο ναυτικές βάσεις στις ακτές της Αλβανίας, απέναντι από τα νησιά του Ιονίου. Τα βρήκε με τους Αμερικανούς και τους Ιταλούς στη Λιβύη και κατέχει τη μισή χώρα. Έχει υπογράψει με τον Σάρατζ πλήρη χρήση των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων και «φλερτάρει» τον Κόλπο της Σύρτεως. Έχει κυκλώσει την Ελλάδα, την ιστορική – μικρή χώρα, που σε αυτή τη δραματική και τραγική συγκυρία έχει έναν κατά φαντασίαν πρωθυπουργό.

Μπορεί να έχει εκλεγεί, αλλά δεν εκπροσωπεί ούτε στο ελάχιστο την πολιτική επάρκεια που πρέπει να έχει αυτός ο πρωθυπουργικός θεσμός. Ίσως πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, αλλά τα γεγονότα αποδεικνύουν στην πράξη ότι ως λαός ατυχήσαμε, διαθέτοντας στις πιο δύσκολες ώρες έναν ασήμαντο πολιτικό νου, χωρίς καμία επιρροή στον διεθνή περίγυρο. Αντίθετα, παλαιές και νέες οικογενειακές και ατομικές εξαρτήσεις καθιστούν επικίνδυνη εθνικά την παρουσία του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Έχει ήδη προετοιμαστεί στο παρασκήνιο η αλλαγή συνόρων στο Αιγαίο. Όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό αποτελούν προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για αναπόφευκτη αλλαγή συνόρων στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Όλα επιταχύνθηκαν από την ώρα που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος της πλέον γερμανόφιλης πολιτικής οικογένειας και προσωπικά ο ίδιος, απόλυτα υπάκουος στο Βερολίνο.

Ο Ερντογάν τού είπε κατάμουτρα στη Νέα Υόρκη (στην πρώτη συνάντησή τους) ότι πρόκειται να κηρύξει ΑΟΖ με τη Λιβύη. Δεν αντέδρασε, δεν έφερε το θέμα -όπως έπρεπε- στο ΝΑΤΟ, δεν αντέκρουσε το θέμα στον ΟΗΕ, δεν κήρυξε ΑΟΖ, ούτε με την Κύπρο ούτε με την Αίγυπτο. Εδρασε παθητικά – αντεθνικά, όπως τον πρόσταξαν οι Γερμανοί να κάνει. Δεν έβαλε κανένα βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, αν και οι Σκοπιανοί δεν τηρούν, όσον αφορά τα ανταλλάγματα, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα, εμφανίζονται προκλητικοί, εριστικοί και αλυτρωτικοί.

Το ίδιο παθητικός εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης απέναντι στα Τίρανα και δεν προέβαλε καμία αντίρρηση για τις στρατιωτικές βάσεις που παραχώρησαν στην Τουρκία, προκειμένου να ελέγχει και το Ιόνιο. Κατέστρεψε συστηματικά την ελληνική οικονομία με το lockdown και άδειασε την ψυχή των Ελλήνων με το επιχείρημα «μένουμε σπίτι – μένουμε ασφαλείς».
Ουσιαστικά, με τη βοήθεια των τηλεοπτικών καναλιών, που προσφέρουν εδώ και χρόνια τουρκική κουλτούρα στο φιλοθεάμον κοινό και στηρίζουν όλες τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου, «πέρασε» τον τουρκικό στόλο του νέου πορθητή μέσα στον Κεράτιο Κόλπο.

Άφησε, δηλαδή, να διέλθουν και να τοποθετηθούν τα γερμανικής κατασκευής κανόνια των Τούρκων απέναντι από τα ευάλωτα νεοβυζαντινά τείχη. Απέναντι από την αδύναμη μνημονιακή Ελλάδα.

Ο κατά φαντασίαν «υπέροχος» πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον Σάντσο – λοιμωξιολόγο, θα αναμετρηθεί σύντομα με τον ανεμόμυλο των θεών. Ήδη αποδέχτηκε και κουβεντιάζει παρασκηνιακά τη «μειωμένη επήρεια», δηλαδή μειωμένη εθνική κυριαρχία στα ακριτικά νησιά. Ηδη άκουσε (ο Δένδιας) από τα χείλη του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι ότι πρέπει να αποδεχθεί μηδενική ΑΟΖ στο Καστελόριζο και ελάχιστα ποσοστά στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Η Τουρκία θα εξάγει την οικονομική κρίση και την πείνα δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων της στο Αιγαίο. Σκακιστής ο Ερντογάν, βλέπει ότι εδώ στην Ελλάδα ο κατά φαντασίαν πρωθυπουργός, μαζί με τη «χρυσή ομάδα» του Τσιόδρα, αποδυναμώνει το εθνικό φρόνημα. Ουδείς Ελληνας, διαποτισμένος επί μήνες μέχρι μυελού οστέων ότι μπορεί να κολλήσει και να πεθάνει από Covid-19, δεν σκέφτεται να πολεμήσει και να δώσει τη ζωή του στις παραλίες του Καστελόριζου, της Χίου ή της Μυτιλήνης. Όταν σου λένε συνεχώς ο Μητσοτάκης, ο Σκάι, η κυρία Κοσιώνη, οι κύριοι του Mega και οι ειδικές εκπομπές στο Action24 «φυλάξου, μη βγαίνεις στον δρόμο, γιατί θα κολλήσεις και θα πεθάνεις», ουδείς μπορεί μετά να βγει και να πει «ίτε, παίδες Ελλήνων, νυν υπέρ πάντων ο αγών». Ουδείς κατά φαντασίαν πρωθυπουργός μπορεί να φωνάξει την κρίσιμη ώρα «ήρθε η στιγμή να δώσουμε τη ζωή μας», όταν προηγουμένως παρίστανε τον αρχάγγελο – προστάτη της υγείας όλων απέναντι σε μία γρίπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μού έχει περιγράψει πολλές φορές τον Ερντογάν ως έναν άνθρωπο που, μπαίνοντας σε μία αίθουσα και κοιτώντας γύρω του, καταλαβαίνει τι ρόλο παίζει ο καθένας και τι πρέπει να του ζητήσει. Είναι μεγαλωμένος στο παζάρι της Πόλης. Καταλαβαίνει μέχρι πού θα φτάσει ο πελάτης. Πόσο θα πληρώσει για τους χουρμάδες ή τα κάστανα. Αν έχει λεφτά ή όχι.

Περίμενε την άνοδο του Μητσοτάκη. Έχει διαβάσει και μελετήσει κάθε πτυχή των σχέσεων της «αγίας οικογένειας» με το Βερολίνο. Από την εποχή που ο πατέρας Μητσοτάκης δεν το έκρυβε. Φώναζε και δήλωνε σε δημόσια θέα ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Γερμανία και το βαθύ κράτος της. Από την εποχή που φώναζε στον Σαμαρά «να είσαι κοντά στον Γκένσερ». Δηλαδή, όταν ο Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών και υπέγραφαν μαζί τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε το περίφημο «οι Ελληνες είναι αμνήμονες» και «αν τα Σκόπια γίνουν Μακεδονία, σε 10 χρόνια ο ελληνικός λαός δεν θα θυμάται τίποτα».

Εδώ να σημειώσω ότι η συμπάθεια και η εκλεκτική συγγένεια της οικογένειας Μητσοτάκη με τους αδελφούς Σημίτη και το περιβάλλον τους (Ροζάκης και άλλοι) έχουν πηγή, έλεγχο και καθοδήγηση την καγκελαρία του Βερολίνου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε στη σύζυγό του Δήμητρα ότι «είναι πράκτορες των Γερμανών».

Το ίδιο πιστεύει (για την αμνησία του ελληνικού λαού) και ο κατά φαντασίαν «υπέροχος» πρωθυπουργός, ο υιός Μητσοτάκης. Εκτιμά ότι όσες υποχωρήσεις και να γίνουν ο κόσμος στην Ελλάδα, είτε από πείνα είτε από ανεργία ή από φόβο για τον Covid-19, δεν θα θυμάται τίποτα από όσα αντεθνικά κι αν συμβούν. Κούνια που τον κούναγε. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν αρχίσει ήδη να καταλαβαίνουν τι πολιτικό κουμάσι έχει πάει στο Μαξίμου και γιατί τους τρομοκρατεί με τον Covid-19, ενώ αλώνεται η Ιστορία μας και οδηγούμεθα ακόμη μία φορά σε πλήρη εθνική ταπείνωση.

Όσα νομοσχέδια κατατίθενται για τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις δεν αφορούν ούτε τη δημόσια τάξη ούτε την προστασία της δημόσιας υγείας ούτε φυσικά τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών. Όλα τα νομοσχέδια είναι χουντικής προέλευσης, απλής μετατροπής χουντικών διατάξεων από την καθαρεύουσα σε απλή καθομιλουμένη και έχουν στόχο να προφυλάξουν την κυβέρνηση από το πλήθος των αγανακτισμένων που θα ξεσπάσει λόγω ανείπωτης φτώχειας, ανεργίας και κυρίως εθνικών θεμάτων.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης νομοθετεί εντελώς φασιστικά (και η συμπόρευση αυτή είναι ιστορικό πολιτικό λάθος του κ. Χρυσοχοΐδη), γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να υπογράψει εθνικές υποχωρήσεις εν μέσω ατμόσφαιρας φοβίας, περιοριστικών μέτρων και δρακόντειων διατάξεων για συγκεντρώσεις. Αυτή τη φορά, αντί να βάλουν σιδηρά κιγκλιδώματα έμπροσθεν της Βουλής, νομοθετούν όπως οι Απριλιανοί του Παπαδόπουλου.

Οι αποκαλύψεις για τη διανομή εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια, οι επιστροφές των χρημάτων από τον κ. Μαρινάκη και άλλους αποδεικνύουν τη βαθύτατη και προϊούσα σήψη και διαφθορά που έχει ο πρωθυπουργικός εσμός στο Μαξίμου. Και λέω «εσμός» γιατί ο πρωθυπουργικός θεσμός δεν μπορεί να μοιράζει τα εκατομμύρια του φτωχού λαού, όταν αυτό μπορεί να γίνει δωρεάν σε υποθέσεις που υποτίθεται αφορούν τη δημόσια υγεία.

Τώρα, θα συμπλακούν και με πρώην λαίμαργους φίλους τους, που ασχολούνται μόνο με το ταμείο τους και τα συμφέροντά τους. Τώρα θα αντιμετωπίσουν και την οργή εκείνων που εκτιμούσαν, ότι δεν θα μείνουν πάνω από δυόμισι χρόνια στην εξουσία!

Εσωτερικά, στο πολιτικό τέλμα της Ν.Δ. υπάρχει και η ομάδα Σαμαρά, η οποία προειδοποιεί ότι θα κινηθεί, θα αποσυρθεί και θα φύγει από το κόμμα, σε περίπτωση που κάνει ένα βήμα πίσω ο υιός Μητσοτάκης και δεχτεί εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο. Δηλαδή, αν προβεί σε εθνική μειοδοσία.

Υπάρχουν, όμως, εκατομμύρια Ελλήνων, οπαδών της Ν.Δ. και άλλων πολιτικών χώρων που σκέφτονται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Επί δέκα έτη υφιστάμεθα όχι μόνο την πτώση του βιοτικού επιπέδου, αλλά κυρίως αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις. Δεν είναι θέμα αριστερών, κεντρώων ή δεξιών.

Είναι εθνική, πατριωτική και συνταγματική υποχρέωση όλων των πολιτών αυτού του τόπου να τον υπερασπιστούν απέναντι σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να υφίσταται συνθήκες καταπίεσης, αποικίας – προτεκτοράτου. Ούτε πρόκειται να γιορτάσει (αν προλάβουμε) τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με «ιδανικό εκπρόσωπο» τη Γιάννα Αγγελοπούλου και με υπογραφές κάτω από προδοτικές συμφωνίες.

Έστειλα στη «δημοκρατία» μερικές ακόμη φωτογραφίες από τη ζωή στον γαλλικό Νότο. Εδώ δουλεύει η οικονομία. Επανακάμπτει χωρίς να διαχέεται από τα μέσα ενημέρωσης φόβος. Ουρές σχηματίζουν οι νέοι στα μπαρ της Νίκαιας. Ο ένας πάνω στον άλλον στις παραλίες του Juan -les- Pins, των Αντιμπών και των Καννών. Η νυχτερινή ζωή έχει παλμό. Ο εσωτερικός τουρισμός είναι μεγάλος, υπάρχει όμως και ένα κομμάτι από ξένους που προτίμησε τη Γαλλία παρά την «ασφαλή» Ελλάδα. Ο κατά φαντασίαν πρωθυπουργός, ο οποίος πιστεύει ότι κάνει τη διαφορά, τρέχει να κλείσει τον Προμαχώνα για τους Βαλκάνιους τουρίστες που είναι φορείς του Covid-19. Σε λίγο θα τρέχει ανατολικά, προς την πλευρά του Αιγαίου. Όχι για τον Covid-19. Τότε να δούμε τι θα εισηγηθεί το «λαμπρό μυαλό» του κυρίου Τσιόδρα.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ