Οργή Κυριάκου Βελόπουλου για τα τουρκικά αλιευτικά που έφθασαν στη Μύκονο

Αλωνίζουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι και εμείς απλώς τους… παρακολουθούμε. Τελευταίο κρούσμα τα τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Μυκόνου, και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου.

Εύλογη η αναστάτωση που προκλήθηκε στους ντόπιους, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς πριν από περίπου 15 ημέρες και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από τη Σύρο!

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση σημειώνει πως «οι δικαιολογίες για τις δήθεν καιρικές συνθήκες που έσπρωχναν τα τουρκικά αλιευτικά στα ανοιχτά της Σύρου κατέρρευσαν και αποδείχτηκαν φοβικά ψέματα. Τα τουρκικά αλιευτικά πλέον έχουν φτάσει στη Μύκονο, θεωρώντας το Αιγαίο τσιφλίκι τους. Η ευθύνη βαρύνει εξολοκλήρου τα κόμματα εξουσίας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που επί δεκαετίες δεν προέβησαν στην ανακήρυξη ΑΟΖ και αντίστοιχων αλιευτικών ζωνών. Η ΕΛ. Λ. αλλά και προσωπικά ο πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος επί δύο δεκαετίες το φωνάζουν. Απευθυνόμαστε σε κωφούς, φοβικούς ή μειοδότες;».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σχολίασε σχετικά: «Δεν ξέρω αν τα πήρε ο αέρας τα συγκεκριμένα, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν εκτενέστατες αναφορές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο παρακολουθεί τι συμβαίνει γιατί έχει νομική υποχρέωση να παρατηρούμε τι γίνεται με την αλιεία στη Μεσόγειο και βεβαίως στην περιοχή. Έχουμε εκτενέστατες αναφορές παραβιάσεων κανόνων αλιείας από την Τουρκία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα