Πανικός από τον Στέλιο Πέτσα για τα αναδρομικά μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»

Θορύβησε την κυβέρνηση το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» αναφορικά με τους συνταξιούχους που κάνουν προσφυγές για τα αναδρομικά, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε μεν τους συνταξιούχους να μη σπεύδουν να κάνουν προσφυγές, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τι μέλλει γενέσθαι, διατηρώντας τη θολή εικόνα της κατάστασης. «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση φυσικά και τις σέβεται τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Το ίδιο θα πράξει και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε και συνέχισε: «Όμως, πρώτον, χρειάζεται να γίνει μελέτη του τι ακριβώς προβλέπει η απόφαση αυτή, δεύτερον, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησής της, πάντα σε συνάρτηση με τις οικονομικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και, τρίτον, θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές».

Όπως συνέστησε ο κ. Πέτσας προς τους συνταξιούχους, «δεν χρειάζεται να τρέχουν σε δικηγόρους. Χρειάζεται μόνο να έχουν λίγη υπομονή, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής. Να περιμένουν τις οριστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα γίνουν έπειτα από προσεκτική μελέτη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας». Η ουσία είναι, πάντως, ότι οι συνταξιουχικοί φορείς, είτε επίσημα είτε άτυπα, καλούν όσα μέλη τους δεν έχουν κάνει αγωγές να προσφύγουν δικαστικά έως τα τέλη Ιουλίου για να μην υπάρξει θέμα παραγραφής.

Παράλληλα, εκφράζουν την πρόθεση να φτάσουν ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας αναδρομικά τουλάχιστον 40 μηνών, από τα μέσα του ’15 έως τα τέλη του ’18.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα