Αποτρέψτε το «Oruc Reis», το μήνυμα από τον Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό

«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018». Αυτά τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης για τις δραματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συγκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη εξαιτίας της NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, αλλά και της γενικότερης αναταραχής στη Μεσόγειο. Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν ο τομεάρχης της Κ.Ο. για θέματα Εθνικής Αμυνας Θ. Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιο Καμπάς και ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν η διαρκής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου δεν συζητήθηκαν εν τέλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε χθες η γειτονική χώρα για έρευνες του «Oruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αδυναμία διαχείρισης των ελληνοτουρκικών: «H αφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέδειξε περίτρανα την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και το κόστος που έχει η έλλειψη εθνικής στρατηγικής».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα