Συνάντηση του Δένδια με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας

Συνάντηση με την αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα έχει σήμερα στις 11.45 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη της υπουργού της Βουλγαρίας συμπίπτει με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και έρχεται να υπογραμμίσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη της Βουλγάρας αξιωματούχου γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την πρόκληση του Ερντογάν με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Δένδια και της κυρίας Ζαχάριεβα θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη ένα θέμα που αφορά και τις δύο χώρες είναι η πορεία της πανδημίας του Covid-19 και οι επιπτώσεις της στις οικονομίες και στον τουρισμό.

Να μην ξεχνάμε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την πορεία της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο στις 13.15.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα