Μηνιαία τιμητική «σύνταξη» 200 € στους οπλίτες που πολέμησαν στην Κύπρο

Τη χορήγηση μηνιαίας τιμητικής ισόβιας παροχής ποσού 200 ευρώ στους οπλίτες οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω, λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, την οποία χαιρέτισε και η αντιπολίτευση.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα νομοθετηθεί μέσω τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια και, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, αποτελεί ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπηρέτησαν στη Ζώνη Πρόσω. Η χορήγηση ισόβιας μηνιαίας τιμητικής παροχής αρχίζει μάλιστα από 1 Αυγούστου, από την ερχόμενη, δηλαδή, εβδομάδα, και απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς αλληλεγγύης ή από οποιαδήποτε άλλη κράτηση.

Επίσης, η παροχή δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, τα χρηματοδοτικά ή τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως διευκρινίζεται στην τροπολογία. Όσοι δικαιούνται την τιμητική «σύνταξη» αρκεί απλώς να προσκομίσουν το πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αποδεικνύει τη συμμετοχή τους.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το συνολικό ύψος της ετήσιας δαπάνης εκτιμάται σε 2.400.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι η ίδια τροπολογία περιλαμβάνει ακόμη μια θετική ρύθμιση, η οποία αφορά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και για φέτος των ακινήτων πυροπλήκτων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητας Κορινθίας και επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα