Διασυρμός του υπόδικου Λοβέρδου στη Βουλή

Τον «μαύρισαν» στη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου της επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης

Ηχηρό χαστούκι στον Ανδρέα Λοβέρδο υπήρξε η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, καθώς ο βουλευτής και υπόδικος για την υπόθεση της Novartis έλαβε λιγότερες ψήφους από τους συναδέλφους του Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Κατρούγκαλο! Ειδικότερα, στη μυστική ψηφοφορία παρέστησαν συνολικά 25 βουλευτές, καθώς απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη που εξελέγη πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής έλαβε 22 θετικές ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 3 λευκά.

Τις ίδιες ακριβώς θετικές ψήφους έλαβε και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ και στη δική του περίπτωση βρέθηκαν στην κάλπη 3 άκυρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που εξελέγη γραμματέας, ωστόσο έλαβε μόλις 15 θετικές ψήφους, 9 λευκά, αλλά και 1 άκυρο. Αυτό σημαίνει ότι έλαβε 7 ψήφους λιγότερες, γεγονός που συζητήθηκε εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, με τους βουλευτές να συνδέουν το «μαύρο» που του έριξαν στην κάλπη με τη δικαστική έρευνα για τον φαρμακευτικό κολοσσό και την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Κυριάκου Βελόπουλου ότι δεν εκλέχθηκε στο προεδρείο τοπικός βουλευτής από τη Θράκη. «Γιατί λειτουργείτε αθηνοκεντρικά; Δεν ακούτε την πικρία της περιφέρειας;» διερωτήθηκε στην Ολομέλεια ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης. Κατά τα λοιπά, στην πρεμιέρα της επιτροπής αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας, μιας που θα μελετήσει τα οικονομικά και συναφή ζητήματα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και μιας δεύτερης που θα μελετήσει όλα τα θεσμικά ζητήματα.

Η επιτροπή αποφάσισε επισκέψεις στη Θράκη για συναντήσεις με φορείς της περιοχής. Αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα υπηρετήσει τη διαβούλευση με προτάσεις και παρατηρήσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Η δε πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να μην αφεθεί ανεκμετάλλευτη καμία πηγή έμπνευσης και γνώσης, και προέτρεψε τους βουλευτές να προτείνουν κατάλογο τεχνοκρατών με γνώση και άποψη για τη Θράκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα