Σάλος με απευθείας ανάθεση προμήθειας μασκών

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Πολάκη και Νικολάου! Δυσαρέσκεια στη Ν.Δ. και για το ταξίδι της στην Κω

Τις αιχμηρές καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις μασκών με την υπογραφή της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής σε… απίθανους αναδόχους επιβεβαίωσε η γενική γραμματέας της Σοφία Νικολάου.

Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε απευθείας ανάθεση για προμήθεια 60.000 τεμαχίων προς 47.000 ευρώ. Αναζητώντας ο Π. Πολάκης στο ΓΕΜΗ τα στοιχεία της εταιρίας, διαπίστωσε ότι πρόκειται για… αντιπροσωπία αμορτισέρ αυτοκινήτων.

Η δεύτερη καταγγελία αφορούσε απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού 270.000 τεμαχίων για τις φυλακές, αντί ποσού 228.960 ευρώ. Πρόκειται κατά τον Π. Πολάκη για εταιρία, με στοιχεία επίσης του ΓΕΜΗ, διαδικτυακών πωλήσεων εποχιακών ειδών, επίπλων κήπου – βεράντας, διακόσμησης σπιτιού, ειδών θαλάσσης και αποκριάτικων στολών.

Απαντώντας, η κυρία Νικολάου έκανε λόγο για «δύο εταιρίες που ενδέχεται να μην είχαν στους σκοπούς τους το εμπόριο μασκών», ήταν όμως φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες, σε αντίθεση με εταιρίες που απερρίφθησαν.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η πρώτη εταιρία προτάθηκε υπηρεσιακά και η δεύτερη είχε προμηθεύσει με μάσκες, σε προγενέστερο μάλιστα χρόνο, την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια το Ασκληπιείο Βούλας, σημειώνοντας ότι όλα τα έγγραφα είναι στη διάθεση του κ. Πολάκη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αναταράξεις για το ταξίδι της κυρίας Νικολάου στην Κω τον Δεκαπενταύγουστο, για… κατόπτευση των συνθηκών στις τοπικές φυλακές. Ανταπαντώντας, η κυρία Νικολάου ισχυρίστηκε ότι η δαπάνη που εγκρίθηκε και έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια είναι 3.895,58 ευρώ και ότι από αυτά στην ίδια αντιστοιχούν 223 ευρώ για το εισιτήριό της και 240 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Τα υπόλοιπα, τονίζει, αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιπες ημέρες θα καλυφθούν από δικά της έξοδα.

Η στάση της προκαλεί διακριτή δυσφορία και μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ., με τη Ζέτα Μακρή να σχολιάζει με έκδηλη ενόχληση: «Δεν το γνώριζα. Δεν σας κρύβω ότι με ξενίζει και ο αριθμός των συμβούλων και η συγκεκριμένη ημερομηνία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα