Ο Πέτσας συνεχίζει τα ψέματα για τα αναδρομικά

Ψεμάτων συνέχεια. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει το μαύρο άσπρο αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επιμένοντας στους ψευδείς ισχυρισμούς ότι καταβάλλει όλα τα ωφελούμενα σε όλους, αλλά και ότι συμμορφώνεται απόλυτα στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρά το πυρ ομαδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, των εργατολόγων και των συνταξιούχων που ετοιμάζουν νέες προσφυγές, το Μαξίμου συνεχίζει να κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει, αποφεύγοντας, μάλιστα, να σχολιάσει τις καταγγελίες περί αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε, μέσω συνέντευξής του, ότι «όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, η κυβέρνηση, σεβόμενη πλήρως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ», αποσιωπώντας έτσι ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή προβλέπει μόλις 900 εκατ. ευρώ για αναδρομικά του ιδιωτικού τομέα.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των 11 μηνών που αναλογούν στους συνταξιούχους αφορούσε ξεκάθαρα περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα δώρα, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,9 δισ. ευρώ. Από τα 3,9 δισ. φθάσαμε στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί 1,4 δισ. και στη συνέχεια το ποσό έπεσε κι άλλο, με την ψηφισθείσα τροπολογία να μιλά για 900 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο Στέλιος Πέτσας διαφήμισε -κατά πάγια τακτική της κυβέρνησης- το γεγονός ότι στην «οριζόντια», όπως την αποκάλεσε, ρύθμιση περιλαμβάνονται όχι μόνο όσοι είχαν προσφύγει δικαστικά, αλλά και αυτοί που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Βεβαίως, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου δεν απέκλειε το σύνολο των συνταξιούχων και όσων δεν έχουν προσφύγει δικαστικά κατά των αντισυνταγματικών νόμων του 2012. Την ίδια ώρα, αν και ρωτήθηκε εάν τα αναδρομικά θα δοθούν κουτσουρεμένα ή όχι, ο Στέλιος Πέτσας απέφυγε να απαντήσει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, υπεραμυνόμενος του συνόλου των κυβερνητικών πολιτικών για τους «απόμαχους της εργασίας», τους οποίους, όπως υποστήριξε, η κυβερνώσα παράταξη έχει ήδη στηρίξει πολλαπλώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα