Ελένη Τουλουπάκη: «Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν»

«Ύποπτη» διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, από όπου άρπαξαν ένα λάπτοπ και διάφορα έγγραφα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές η διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, καθώς διερευνώνται οι χειρισμοί της στην υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, άγνωστος ή άγνωστοι διαρρήκτες φέρεται ότι εισέβαλαν στην κατοικία τής υπό έρευνα δικαστικού και ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους, και κυρίως το γραφείο της, ωστόσο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι άρπαξαν μόνο έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα έγγραφα, που δεν έγινε γνωστό τι αφορούσαν.

Βάσει του νόμου, πάντως, δεν επιτρέπεται στους εισαγγελείς και τους άλλους δικαστικούς λειτουργούς να διατηρούν στα σπίτια τους επίσημα έγγραφα ή δικογραφίες. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν στη «δημοκρατία» ότι το βράδυ της διάρρηξης η οικία της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς δεν είχε εξωτερική φρουρά, ενώ το πρωί της Κυριακής, που αποκαλύφθηκε η διάρρηξη, έφτασαν στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και τα μέλη της προσωπικής συνοδείας της ανώτατης δικαστικής λειτουργού που απουσίαζε σε διακοπές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από την οικιακή βοηθό, η οποία πήγε νωρίς το πρωί για να καθαρίσει το σπίτι και διαπίστωσε έκπληκτη ότι η πόρτα της εισόδου ήταν παραβιασμένη και από το κατώφλι διέκρινε ότι οι χώροι είχαν ίχνη αναστάτωσης. Η γυναίκα παρέμεινε εκτός του διαμερίσματος και ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά την Ελένη Τουλουπάκη, η οποία επρόκειτο να επιστρέψει το μεσημέρι της Κυριακής από τις διακοπές της στη γενέτειρά της, την Κρήτη.

Μάλιστα, η εισαγγελέας πληροφορήθηκε ενώ βρισκόταν εν πλω ότι το σπίτι της έγινε στόχος διάρρηξης. «Έχω γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν!» φέρεται ότι δήλωσε η κυρία Τουλουπάκη, η οποία εμφανίζεται εξαιρετικά ανήσυχη έπειτα και από αυτή την εξέλιξη.

Πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι, παρόλο που η ανώτατη δικαστική λειτουργός βρίσκεται υπό έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αίτημα για την αντικατάστασή της στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Παπαγγελόπουλος: «Απειλητικό μήνυμα»

«Απειλητικό μήνυμα από τεράστια συμφέροντα» θεωρεί τη διάρρηξη στη φρουρούμενη οικία της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην υπουργός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Βουλή για οκτώ αδικήματα, με συγκατηγορουμένη και την εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δήλωσε: «Θεωρώ τη διάρρηξη στο σπίτι της κυρίας Τουλουπάκη απειλητικό μήνυμα και σας υπενθυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα δηλώσει δημόσια ότι φοβάμαι και ότι κινδυνεύει και η ζωή μου. Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα και, μετά τη διάρρηξη Τουλουπάκη, επιβεβαιώνομαι. Τα συμφέροντα είναι τεράστια. Το παρακράτος δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Δεν του αρκεί η ποινική δίωξη που άσκησε παράνομα η Βουλή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα