Κυβερνητικό «τσίρκο» ακροβατεί με το άνοιγμα των σχολείων

Αλαλούμ ΚεραμέωςΠέτσα, οι οποίοι διοργάνωσαν επίσημη ενημέρωση για να πουν ήταν ότι… δεν ξέρουν πότε θα κτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Σε… τσίρκο μετέτρεψαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι οποίοι τελικά το μόνο που είπαν ήταν ότι… δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία! Σε μια ενημέρωση που μάλλον έγινε απλά για να γίνει, η κυρία Κεραμέως, ούτε λίγο ούτε πολύ, «αποσαφήνισε» πως δεν γνωρίζει σίγουρα αν τελικά τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 του Σεπτέμβρη, όπως είχε ανακοινώσει, ή έπειτα από μία εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει τελικά την 1η Σεπτεμβρίου.

Εστιάζοντας δε στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, που μετά τις έντονες αντιδράσεις θα διατεθούν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας επιχείρησε να πείσει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τη λειτουργία των σχολείων, χωρίς να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη επιπλέον διδακτικού προσωπικού που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τις τάξεις από τους πολλούς μαθητές.

Στις εκκλήσεις μάλιστα των εκπαιδευτικών για «σπάσιμο» των τμημάτων στα σχολεία, ώστε να μην υπάρχουν 25 μαθητές, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα (αντί 23 μάξιμουμ, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος), η κυρία Κεραμέως απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, επειδή ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στη χώρα είναι 17 παιδιά, πλην ειδικών σχολείων που έχουν μικρότερο μ.ό.

Δηλαδή, για να φτάσει στον επιθυμητό αριθμό που τη διευκολύνει στην επιχειρηματολογία της, συνυπολόγισε το σύνολο των σχολείων της επικράτειας, ακόμα και των ακριτικών νησιών και των παραμεθόριων χωριών, την ώρα που στα μεγάλα αστικά κέντρα -όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο- στις αίθουσες ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος.

Τώρα, πώς εξηγείται όλες οι άλλες χώρες να μειώνουν μέχρι και στο μισό τον αριθμό μαθητών ανά τάξη και να μεριμνούν για περισσότερες αίθουσες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας εξηγήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Από την άλλη, θετική απόφαση είναι η διεύρυνση των ολοήμερων σχολείων για το σύνολο των μαθητών, που θα μπορούν να φύγουν στις 4 το απόγευμα για να μην έρχονται σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα, η κυρία Κεραμέως απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου στα σπίτια τους, ώστε να παραμείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα σε αυτά και να μειωθούν οι πιθανότητες τα παιδιά να μεταφέρουν στις σχολικές αίθουσες τον ιό, εφόσον είναι φορείς του, ακόμα και χωρίς σύμπτωμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα