Επιστολή-κόλαφος της ένωσης εισαγγελέων για τη διάρρηξη στην Τουλουπάκη

Οι εισαγγελείς ζητούν προστασία από τις Αρχές μετά την «παρακρατική» διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη

Aνησυχία στους κόλπους των δικαστικών λειτουργών έχει προκαλέσει η περίεργη διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις που διαρρέουν, πως πρόκειται για τυχαίο χτύπημα με δράστες του κοινού Ποινικού Δικαίου, δεν πείθουν. Με επιστολή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίηση των αιτημάτων εισαγγελικών λειτουργών για προστασία τους.

«Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις που τους εκθέτουν σε κινδύνους. Επειδή η ανταπόκριση του υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους» αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων.

Η ίδια η κυρία Τουλουπάκη, που για την ώρα δεν έχει γνωστοποιήσει τι περιείχε ο σκληρός δίσκος που της αφαίρεσαν, κάνει ευθέως λόγο για στοχευμένο χτύπημα με δηλώσεις-φωτιά στο OCCRP.org, έναν διεθνή δημοσιογραφικό ιστότοπο που εξετάζει παγκοσμίως το οργανωμένο έγκλημα. «Έγινα ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος. Την επόμενη φορά ίσως φτάσουν να με σκοτώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.

Το OCCRP αναφέρεται επίσης στο σκάνδαλο Novartis και στις διώξεις που υφίσταται προσφάτως η δικαστική λειτουργός.

«Κατάφεραν να μετατρέψουν τους κατήγορους σε κατηγορουμένους έτσι ώστε να σταματήσουν κάθε δικαστική διερεύνηση» είπε στο OCCRP η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία εμφανίζεται απολύτως πεπεισμένη ότι η διάρρηξη έχει σχέση με την εμπλοκή της στην υπόθεση της Novartis.

«Έχω γίνει στόχος πολλών όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε η ίδια. Η εισαγγελέας εκτόξευσε ακόμη μία βόμβα, δηλώνοντας στο OCCRP πως φοβάται ότι οι συσκευές της μπορεί να έχουν παγιδευτεί και έτσι να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της, και ότι οι δράστες μπορεί να έχουν αποσπάσει προσωπικά δεδομένα σχετικά με την υγεία της, μια και με αυτό το πρόσχημα επιχειρήθηκε να της αφαιρεθούν καθήκοντα.

Στην ιστοσελίδα γίνεται αναφορά επίσης στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που -όπως τονίζει- ενεπλάκη στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη και ο οποίος μέσω social media αμφισβητούσε το… περίεργο κίνητρο της διάρρηξης στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα