Θράσος από Τσαβούσογλου που κατηγορεί τη χώρα μας ότι δεν θέλει διάλογο

«Εάν η Ελλάδα έχει κότσια, ας κάτσει στο τραπέζι»!

Μετά τις απειλές για το Καστελόριζο, που εκτόξευε με δηλώσεις του αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, χθες τη σκυτάλη των προκλήσεων παρέλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που δεν επιδιώκει τον διάλογο. Η Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί διάλογο, λέγοντας “όχι” στις σχετικές πρωτοβουλίες (σ.σ.: του Στόλτενμπεργκ)».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως, εάν η Ελλάδα είναι πεπεισμένη για το δίκαιο των θέσεών της και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε «ας κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Πολλοί λένε πως έχει δίκαιο. Έχουμε όμως κι εμείς κάτι να πούμε».

«Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής. Δεν είχε υπεροχή ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι του διαλόγου και τώρα έχασαν και την ψυχολογική υπεροχή στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία διεξάγει τις ασκήσεις της στην περιοχή σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσε το ΝΑΤΟ. (…) Υπάρχουν πολλές περιοχές που αμφισβητούνται ανά τον κόσμο, όμως τα προβλήματα αυτά λύνονται. Η Ελλάδα δεν έχει διάθεση προσέγγισης» είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου. Την ίδια ώρα χθες ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, έσπευδε να δώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη σημερινή φιέστα προκλήσεων των Γκρίζων Λύκων στη Σμύρνη.

Πρόκειται για οργανωμένη εκδήλωση, «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα», όπως την αποκαλούν, κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, στην οποία θα συμμετάσχουν 1.000 μέλη του κόμματος.

«Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη» είπε ο Μπαχτσελί.

Η επιλογή της ημερομηνίας που πραγματοποιείται η πορεία δεν είναι τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη ημέρα, η 9η Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως η ημέρα που οι δυνάμεις του Κεμάλ εισήλθαν το 1922 στη Σμύρνη και άρχισε ο διωγμός του ελληνικού πληθυσμού της πόλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα