«Χαστούκι» 88 βουλευτών της Ν.Δ. στον Κουρτάκη και στον «χορηγό» του

Απείχαν από την ψηφοφορία και δεν ήρθη η ασυλία Πολάκη

Την πλάτη στον Γιάννη Κουρτάκη γύρισαν 88 βουλευτές της Ν.Δ., που έστειλαν ηχηρό μήνυμα και στον «χορηγό» του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφασίζοντας να απόσχουν της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια επί της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών». Η Ολομέλεια απέρριψε την πρόταση της εισαγγελικής Αρχής για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 84 βουλευτές καταψήφισαν, έναντι 80 που ψήφισαν υπέρ, ενώ ένας δήλωσε «παρών».

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβερνώσα παράταξη, καθώς πάνω από τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. δεν προσήλθε να ψηφίσει. Μάλιστα, η αποχή τους ήταν απολύτως συνειδητή, καθώς είχε σταλεί ειδοποίηση το πρωί σε όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. να προσέλθουν για να ψηφίσουν. Η ηχηρή απουσία των δεκάδων «γαλάζιων» βουλευτών θεωρήθηκε σαφώς αποδοκιμασία στον Γιάννη Κουρτάκη και στον όμιλο Μαρινάκη συνολικά. Η μη άρση της ασυλίας του ήταν κεραυνός εν αιθρία ακόμη και για τον ίδιο τον βουλευτή, ενώ κατέλαβε εξαπίνης τη Ν.Δ., με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της να βρίσκεται σε αναβρασμό. Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η δημόσια συγγνώμη του Αδωνη Γεωργιάδη στον Γιάννη Κουρτάκη μέσω twitter. «Το σημερινό, Γιάννη μου, ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός ότι, και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε μια ανάρτηση που αποδεικνύει περίτρανα τις αγαστές και διαπλεκόμενες σχέσεις των δύο ανδρών.

Οι κακές γλώσσες λένε, μάλιστα, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη και διαμαρτυρήθηκε έντονα, με ύφος… αφεντικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καλαφάτης έψαχνε τρόπο να δικαιολογηθεί (αντί να του κλείσει το τηλέφωνο, όπως έπρεπε). Αν πράγματι είναι αληθινό το γεγονός, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα. Υπέρ της άρσης ψήφισαν μόλις 70 βουλευτές της Ν.Δ. οι Ανδ. Λοβέρδος, Ν. Γιαννακοπούλου, Χρ. Γκόκας του ΚΙΝ.ΑΛ. και επτά βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. «Παρών» δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με το Κίνημα Αλλαγής να εμφανίζεται απολύτως διχασμένο. Σύμφωνα, πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά είχε πει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Παύλος Πολάκης εθεάθη εξαιρετικά συγκινημένος στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, μιλώντας για προσωπική ηθική του δικαίωση.

Είχε προηγηθεί η… παράσταση που έδωσε από του κοινοβουλευτικού βήματος, αποκαλώντας τον Γιάννη Κουρτάκη «λασπολόγο δημοσιογράφο», «διεφθαρμένο λακέ» και «αλητήριο», που «έπιασε και τη γυναίκα μου στο στόμα του», όπως είπε. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την ομιλία του υπό τη μουσική υπόκρουση του Στέλιου Καζαντζίδη, καθώς έβαλε στο κινητό του το γνωστό άσμα του σπουδαίου τραγουδιστή «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα