Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και για τον πρωθυπουργό χθες στο Βελλίδειο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χθες στο Βελλίδειο πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, κανένας βουλευτής δεν πλησίασε, ούτε και οι υπουργοί (εκτός Πέτσα) ήταν παρόντες, παρά μόνο η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, η οποία τον συνόδεψε.

Το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε πιστά, όπως και στους δημοσιογράφους που μπήκαν στην αίθουσα, στους οποίους μοιράστηκαν και μάσκες Helaxpo, ενώ οι αποστάσεις και η θερμομέτρηση όσων έμπαιναν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» έγιναν κανονικά.

Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θερμομετρήθηκε αμέσως μετά την άφιξή του (36,5 ο… πυρετός), στέλνοντας το μήνυμα με αυτόν τον τρόπο ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να τηρούνται. Από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι εάν για λόγους συμβολισμού πρέπει να εμβολιαστεί αυτός πρώτος, θα το κάνει.

Ο πρωθυπουργός ήταν ήρεμος, είχε δε στα χέρια του ένα μεγάλο πακέτο με χαρτιά, κάτι που δεν είχε γίνει πέρυσι, και σε κάποιες ερωτήσεις που περίμενε (;) να γίνουν, όπως είπε ο ίδιος, εμφάνιζε είτε φωτογραφίες είτε ολόκληρο πολυσέλιδο σχέδιο, όπως έγινε στην ερώτηση για τα λιγνιτωρυχεία του νομού Κοζάνης!

Όπως φάνηκε επίσης, είχε και τη λίστα με τη σειρά και τα ονόματα των δημοσιογράφων που έκαναν τις ερωτήσεις, προφανώς για να μην κάνει κάποιο λάθος στο όνομα αυτού που έκανε την ερώτηση, γι’ αυτό πολλές φορές φάνηκε να λοξοκοιτάζει στα χαρτιά του και μετά να επαναλαμβάνει το όνομα του δημοσιογράφου στον οποίο απαντούσε. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκης, πρόλαβε να πάρει μέρος στο φόρουμ «Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας», θέμα κλειστής εκδήλωσης της Women Act, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον χώρο Β του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και τη γενική γραμματέα του δήμου Ελένη Φύκα, όπου ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τη γυναίκα με κοινωνικές διαστάσεις, καθώς και ζητήματα ισότητας των δύο φύλων, ενώ ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στη σύζυγο του πρωθυπουργού και για το θέμα της διάνοιξης της οδού Πόντου. Η ίδια είπε ότι θα το προωθήσει αρμοδίως για να λυθεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα