«Γαλάζιοι» τεμενάδες στον Σκοπιανό Ζάεφ

Έρχεται σήμερα στην Αθήνα. Θα υπογράψουμε συμφωνία για να μπουν πιο γρήγορα στην Ε.Ε.

«Τεμενάδες» στον Ζόραν Ζάεφ κάνει η κυβέρνηση, οι πάλαι ποτέ «υπερπατριώτες» της Ν.Δ., οι οποίοι μέχρι πρότινος στηλίτευαν με στεντόρεια φωνή την κατάπτυστη Συμφωνία της Λίμνης, σήμερα σπεύδουν να υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, ο οποίος θα βρεθεί στην Ελλάδα.

Εν όψει της σημερινής επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. -που από την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών πέρασε στο «τη συμφωνία και θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε»- κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο προς κύρωση δύο μνημόνια συνεργασίας Αθήνας – Σκοπίων. Το πρώτο αφορά την «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (σ.σ.: όπως την αποκαλεί) στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και το δεύτερο «Την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία» των δύο χωρών.

Ως προς με το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας, που αφορά την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» των Σκοπίων, με αυτό συγκροτείται μεικτή επιτροπή για την ανταλλαγή προτάσεων και από κοινού εκπόνηση σχεδίων δράσης, ενώ προβλέπεται και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για Σκοπιανούς δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων ανάμεσα στις δύο χώρες, πάντα με τελικό σκοπό τη βοήθεια ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αραγε, ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ θα έρθουν να ψηφίσουν στη Βουλή την κύρωση των δύο συμφωνιών που η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε; Η απάντηση θα δοθεί μόνο σε περίπτωση που κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης αποφασίσει να κάνει… στενό μαρκάρισμα στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα και υποβάλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει αύριο γεύμα εργασίας με τον Ελληνα πρωθυπουργό, καθώς και συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Θα έχει προηγηθεί σήμερα η συμμετοχή του σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist» και συγκεκριμένα στην «24η στρογγυλή τράπεζα με την ελληνική κυβέρνηση», που διοργανώνει το περιοδικό. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα