Ζάεφ σε Κυριάκο: Έδωσες μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία!

Δήλωση-σοκ Μητσοτάκη, «μπίζνες» με τα Σκόπια, την ώρα που ο Ζόραν τού έπλεκε το εγκώμιο για τη φιλική στάση του

Έπεσε οριστικά η αυλαία του θεάτρου που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιζε από την προεκλογική ακόμη περίοδο για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πιο σοκαριστική από όλα είναι η «ομολογία» περί προτεραιότητας των «μπίζνες» έναντι της εθνικής αξιοπρέπειας, που προκαλεί φόβους για το αν η ίδια «συνταγή» θα ακολουθηθεί και στα ανατολικά, με τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει «μπίζνες» και με τον Ερντογάν, έπειτα από απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις.

Περιχαρής για το επικείμενο τραπέζωμά του από τον πρωθυπουργό της χώρας χθες, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ επέλεξε να του πλέξει το εγκώμιο για τη φιλική του στάση έναντι της χώρας του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την υποκρισία της κυβέρνησης, που προεκλογικά υποσχόταν ότι μέσω της «ευρωπαϊκής πορείας» των Σκοπίων θα «διόρθωνε» τα κακώς κείμενα της «προδοτικής», όπως πολλά στελέχη της την αποκαλούσαν, Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντί όμως για τα παραπάνω ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε ελληνικά μέσα, έδωσε μία εντελώς διαφορετική εικόνα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες» για τα Σκόπια (τα οποία, φυσικά, ανέφερε ως Βόρεια Μακεδονία) ήταν τα ακριβή του λόγια, στα οποία συμπλήρωσε ότι «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Τόνισε μάλιστα ότι όσα έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι μόνον θετικά για τα Σκόπια, αποκαλύπτοντας την ενδοτική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο Ζόραν Ζάεφ, επιλέγοντας να αναφερθεί στην «ουσία» της ελληνικής πολιτικής, λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέλεξε να το ξεχάσει κατευθείαν και σε όλες τις συναντήσεις τους μέχρι τώρα να του εξηγεί πόσο σημασία έχει η «συνεργασία». «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε, να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας, αφού είμαστε γείτονες». Από ό,τι φαίνεται, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και για τον ίδιο προσωπικά οι «μπίζνες» με τα Σκόπια είναι πιο σημαντικές από την εθνική ταυτότητα της χώρας μας, είναι πιο σημαντικές από το όνομα της Μακεδονίας, για το οποίο εκατομμύρια Ελληνες βρέθηκαν στον δρόμο. Οι ίδιοι Ελληνες που πλανεύτηκαν από τη στάση της τότε αντιπολίτευσης και «μαύρισαν» τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπέγραψε την προδοτική αυτή συμφωνία και στον οποίο οι χειρισμοί της κυβέρνησης δίνουν την ευκαιρία να παρουσιάζεται ως το κόμμα που έκανε «πατριωτικές επιλογές», αφού η κυβέρνηση «ξέπλυνε» με επαίσχυντο τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», όταν στη Βουλή έλθουν προς ψήφιση τα «μνημόνια» για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, πληροφορία που, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να προκαλέσει ακόμη ένα εσωκομματικό θέμα στη Ν.Δ.

Στο γεύμα των δύο πρωθυπουργών πάντως η συζήτηση αφορούσε την πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Συζητήθηκε επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική του γειτονικού κράτους, ενώ, σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Ζάεφ δεσμεύτηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα