Αναβρασμός στη ΝΔ για τις συμφωνίες με τα Σκόπια

Εκνευρισμό και αμηχανία προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που φέρει ήδη βαρέως την υπόθεση με την ασυλία Πολάκη, το ζήτημα της ψήφισης των συμφωνιών με τα Σκόπια. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνον στις γκρίνιες για την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, από ό,τι φαίνεται, ακόμη και στο ποιος θα είναι εισηγητής της πλειοψηφίας για τις συγκεκριμένες συμφωνίες. Παρότι το προφίλ του εισηγητή είναι σχετικά ξεκάθαρο, καθώς για επικοινωνιακούς λόγους δεν μπορεί να είναι κάποιος από αυτούς που στο παρελθόν είχαν πάρει σθεναρή θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών -τακτική ιδιαίτερα δημοφιλής στο παρελθόν για πολλούς νυν «γαλάζιους» βουλευτές-, το να βρεθεί δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς μια ενδεχόμενη διαφοροποίηση Σαμαρά μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία. Θα είναι, άλλωστε, η «Τρίτη και φαρμακερή» μετά τη διαφοροποίησή του και στη διαδικασία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στην περίφημη τροπολογία για τη μείωση των ποινών των ΠΑΕ σχετικά με παραβάσεις πολυϊδιοκτησίας, που είχε κοντέψει να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση. Μάλιστα, ίσως να μην είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που το «σκέφτεται», καθώς και ο Κ. Καραμανλής του «βέτο στο Βουκουρέστι» προκαλεί προβληματισμό. Πάντως, με μια ειρωνική ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πρόθυμος να τους δώσει έναν δικό τους εισηγητή.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα