Ο Τσακαλώτος αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα και στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Χαμός στα social media! Πολλοί συριζαίοι τον παροτρύνουν να… σηκωθεί να φύγει. Οργισμένη παρέμβαση Πολάκη!

Με καζάνι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα ανυπέρβλητα προβλήματα συγκατοίκησης που είναι μαζεμένα στην κορυφή ήρθαν στην επιφάνεια με εκκωφαντικό τρόπο. Με εμπρηστικό άρθρο του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει «χωνέψει» ακόμα τη σαφή υποβάθμισή του στον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό των τομεαρχών, «αδειάζει» μνησίκακα τον Αλέξη Τσίπρα και του υποδεικνύει ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «πολιτικό απατεώνα»! Επισημαίνει ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι φειδωλός στη χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών οι οποίοι δεν ακούγονται πειστικά στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία. Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον «αψύ» Παύλο Πολάκη, που δήλωσε ότι «πρέπει να τους φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα ότι είναι απατεώνες».

Η χθεσινή έκρηξη Τσακαλώτου αποτελεί κορυφή του παγόβουνου της πυκνής δυσαρέσκειας που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από πολλές πλευρές, οι οποίες βλέπουν, όπως υποστηρίζουν, ότι μετατρέπεται σε ένα αρχηγικό κόμμα «τύπου ΠΑΣΟΚ» και μάλιστα χωρίς συνέδριο, στο οποίο θα μπορούσαν να επικυρωθούν οι αποφάσεις για την ιδεολογία -κάτι που είναι και το δυσκολότερο- καθώς και την οργανωτική διάταξη και την πολιτική του γραμμή. Όμως τα προβλήματα, όπως δείχνει η στάση Τσακαλώτου, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της σε όλα τα μέτωπα, δεν μπορεί να κρύβονται για καιρό στο χαλί.

Στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή Σ. Κούλογλου (ο οποίος παρεμπιπτόντως διαμαρτύρεται ότι το site tvxs.gr του οποίου είναι δημιουργός αποκλείστηκε από τη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) παρατηρεί μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί, όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι, και δεν θα μπορούσαν να είναι, απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική».

Την τρικυμία της εσωστρέφειας στην οποία βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο τόπος χρειάζεται σταθερή αξιωματική αντιπολίτευση, επέτεινε και η εξοργιστική για τους «αριστερούς θεματοφύλακες» δήλωση της -προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ- αναπληρώτριας τομεάρχου Εξωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει με τρόπο «άπατρι και διεθνιστικό» τα εθνικά μας ζητήματα.

Το πράγμα, όπως ήταν επόμενο, προσέλαβε μεγάλες εσωκομματικές διαστάσεις με την εσωτερική αντιπολίτευση και ειδικά τους «53» να ζητούν πιεστικές εξηγήσεις. Τον τόνο έδωσε το ιστορικό στέλεχος Νίκος Φίλης, ο οποίος παρατήρησε: «Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς».

Η κυρία Τζάκρη κλήθηκε για εξηγήσεις έπειτα από σύσταση του Αλέξη Τσίπρα και απέδωσε τον θόρυβο σε παρερμηνεία. Υπερασπιστής της και πάλι ο Π. Πολάκης, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων: «Διαβάστε τη δήλωσή της και ακούστε το ηχητικό και μην εκφράζετε τον αποτροπιασμό σας για μπούρδες!» Ακολούθησε σχόλιο της Ν.Δ.: «Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κυρία Τζάκρη.

Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από τη χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».
Πάντως, στα social media έγινε χαμός κατά του Τσακαλώτου με πολλούς συριζαίους να του γράφουν «σήκω και φύγε». Προφανώς το σίριαλ θα έχει και συνέχεια…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα