Αγνοείται ο διαγωνισμός για τις μάσκες στα σχολεία

Ψάχνουν προδιαγραφές για τις μάσκες

Το σκάνδαλο και οι γκάφες με τις σχολικές μάσκες εξακολουθούν να «καίνε» την κυβέρνηση. Δύο εβδομάδες μετά τον αγιασμό στα σχολεία και όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν κυρίως με τα πελώρια μεγέθη των μασκών, ο νέος διαγωνισμός της ΚΕΔΕ για τις μάσκες συνεχίζει να αγνοείται.

Μετά το φιάσκο, για το οποίο οι συμμετέχοντες έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, με κανέναν να μην αναλαμβάνει τελικά την ευθύνη, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων παραμένουν ακόμη χωρίς τις μάσκες τις οποίες είχε δεσμευτεί η Πολιτεία πως θα τους δώσει. Και αυτό ενώ στο αρχικό κονδύλι των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ που αποδεσμεύτηκε από το υπουργείο Εσωτερικών προς την ΚΕΔΕ ήρθε να προστεθεί και ένα επιπλέον κονδύλι 470.000 ευρώ, ωστόσο ούτε και αυτό, ως φαίνεται, δεν επαρκεί.

Παρά δε την προαναγγελία του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη από τις 18 Σεπτεμβρίου ότι «οι μάσκες θα δοθούν κανονικά, όπως έχουμε πει, στους μαθητές όλων των σχολείων χωρίς κόστος για τους μαθητές, είναι δωρεάν οι μάσκες, και χωρίς κόστος για το κράτος», επί της ουσίας ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την ΚΕΔΕ, ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι δεν έχει έρθει καμία διευκρίνιση για τις προδιαγραφές από την πλευρά του υπουργείου Υγείας. Ταυτόχρονα, η κόντρα μεταξύ του κ. Κοντοζαμάνη και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου καλά κρατεί, με τον τελευταίο, μάλιστα, να έχει αποστείλει και σχετική αυστηρή επιστολή – εξώδικο στον υφυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει κάνει λόγο για «συλλογική ευθύνη», δείχνοντας έτσι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Φυσικά, η ευθύνη είναι συλλογική» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς, πάντως, να διευκρινίσει με ποιον τρόπο δεν θα επιβαρυνθεί άλλο ο Ελληνας πολίτης μετά και αυτή την… ανορθογραφία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα