Σαπουνόπερα απειλών από τον Ταγίπ Ερντογάν – Διατυμπανίζει ότι θα πάρει ζωές

Νέο κακόγουστο εθνικιστικό βίντεο με θέμα τη «Γαλάζια Πατρίδα» έβγαλε η Άγκυρα

Την ώρα που δηλώνει… ειρηνοποιός, ο «εύθικτος» με τα πρωτοσέλιδα Ερντογάν βρίσκει διαρκώς τρόπους να προκαλεί με τον πιο χολερικό τρόπο την Ελλάδα, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης που η Αγκυρα συντηρεί με τη στάση της στην ανατολική Μεσόγειο – εν όψει όλα αυτά ενός διαλόγου που περισσότερο μοιάζει πια με… ενέδρα στα ελληνικά συμφέροντα, παρά με οτιδήποτε άλλο.

Τούτη τη φορά ο «σουλτάνος» εμφανίζεται ως… αφηγητής σε ένα βίντεο-υπερπαραγωγή, το οποίο αποτελεί προϊόν της εθνικιστικής, προπαγανδιστικής μηχανής της Τουρκίας, που όσο περνά ο καιρός «θερμαίνεται» όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 5,5 λεπτών, που φέρει την υπογραφή του Γραφείου Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, και στο οποίο -εν μέσω κινηματογραφικών πλάνων- ο Ερντογάν ακούγεται να απαγγέλλει ποιήματα (είναι χαρακτηριστικό πως απαγγέλλει δύο στίχους από το ποίημα «Σημαία», που αναφέρεται στον αγώνα της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα»), με αφορμή την επέτειο από τη Ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538. «Κόσμε! Άκουσέ με, είμαι ο γιος ενός μάρτυρα, μιας χώρας με το μισοφέγγαρο, το αίμα των προγόνων μου κυλάει στις φλέβες μου, πεθαίνουμε και παίρνουμε ζωές για τη ”Γαλάζια Πατρίδα”», απαγγέλλει μεταξύ άλλων ο Ερντογάν στο βίντεο που αναρτήθηκε και στα social media. Σε άλλο σημείο της εθνικιστικής… υπερπαραγωγής των Τούρκων, ο Ερντογάν απευθύνεται και στην τουρκική σημαία, λέγοντάς της «πες πού θες να στηθείς και θα σε στήσω εκεί».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Αγκυρας, με την καθοδήγηση Ερντογάν, επιχειρεί να τροφοδοτήσει τα εθνικιστικά ένστικτα πολιτών, τονίζοντας ότι πρόκειται για εγχείρημα αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση. Τα προβλήματα, βέβαια, στο εσωτερικό της χώρας είναι πολλά, κυρίως οικονομικά, καθώς και χθες η λίρα κατέγραψε νέα κατρακύλα στην ισοτιμία της με το δολάριο. Συγκεκριμένα, κατρακύλησε σε νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, καθώς η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας και η τουρκική εμπλοκή σε αυτή ενίσχυσε τις γεωπολιτικές ανησυχίες για την περιοχή. Από την πλευρά του, πάντως, χθες παρουσιάζοντας το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Τουρκίας, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί το τέταρτο τρίμηνο συγκριτικά με το τρίτο, αλλά θα επιταχυνθεί στο 5,8% το 2021. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η οικονομία ίσως συρρικνωθεί κατά 1,5% φέτος, με βάση το χειρότερο σενάριο, και θα αναπτυχθεί κατά 3,7% την επόμενη χρονιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα