«Γκάζια» από Κυριάκο Μητσοτάκη για τα υπουργικά μαχαιρώματα

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να βάλει «φρένο» στη μετακύλιση ευθυνών

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να τράβηξε το «αυτί» στους υπουργούς του, μετά τις κόντρες, τα λάθη και την έλλειψη συντονισμού ιδίως το τελευταίο διάστημα, ωστόσο τα ενδοκυβερνητικά μαχαίρια έχουν βγει από τις θήκες τους και η κατάσταση δείχνει εκτός ελέγχου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κόντρας του Χρήστου Σταϊκούρα και του Νότη Μηταράκη για το Μεταναστευτικό, με τον υπουργό Οικονομικών να φτάνει στο σημείο να δημοσιοποιήσει, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, τη διαφωνία του για την επέκταση της προσφυγικής δομής στις Θερμοπύλες.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική αντιπαράθεση μέσα στην κυβέρνηση, καθώς και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί που δεν ανταποκρίνονται στις… απαιτήσεις, κοιτάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον. Ενδεικτικές οι τελευταίες διενέξεις του Νίκου Χαρδαλιά και του Γιώργου Κουμουτσάκου, με αφορμή την πρωτοβουλία του τελευταίου να μεταλάβει στην εκκλησία, αλλά και της Νίκης Κεραμέως, του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Στέλιου Πέτσα, που -με φόντο το φιάσκο με τις σχολικές μάσκες- επέρριπταν εμμέσως την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε χθες μήνυμα στους υπουργούς ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική, «φωτογραφίζοντας» τους προαναφερόμενους υπουργούς.

«Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών».

Προηγουμένως, στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τον Μάικ Πομπέο εξαιρετικά πετυχημένες. «Νομίζω ότι το θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που το ταξίδι προκάλεσε στην απέναντι πλευρά, κάτι το οποίο θα πρέπει να σκεφτούν και όσοι το υποδέχθηκαν στην Αθήνα με αμηχανία, για να μην πω ενίοτε και με μικροψυχία. Πιστεύω ότι τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από τα αξιοσημείωτα του υπουργικού συμβουλίου, οι -σχεδόν- πανηγυρισμοί του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη της Εθνικής Στρατηγικής Μετανάστευσης. Οπως είπε, για το 2021 βασική προτεραιότητα είναι η λειτουργία σε όλα τα σημεία εισόδου και σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα κλειστών / ελεγχόμενων δομών. Αναφορικά με την ασφάλεια αυτών των δομών, εξήγησε πως θα διαθέτουν διπλή στρατιωτική περίφραξη (τύπου ΝΑΤΟ), πύλες εισόδου με ταυτόχρονη χρήση κάρτας και αποτυπώματος, πλήρης καταγραφή όλων των διαμενόντων, συστήματα ελέγχου εισόδου – εξόδου, ωράριο λειτουργίας (κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας), καθώς και συστήματα παρακολούθησης και πυρασφάλειας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα