Στο σφυρί δύο διαμερίσματα του Κύρτσου στο Κολωνάκι

Ήρθε η ώρα να πληρώσει ο λαλίστατος ευρωβουλευτής

Η ώρα της πικρής αλήθειας και της… πληρωμής για τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κύρτσο πλησιάζει. Βλέπετε, αυτές τις ημέρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ήχο του ηλεκτρονικού «σφυριού» δεκάδες επιφανή πρόσωπα που θα δουν την περιουσία τους να χάνεται λόγω των χρεών τους στις τράπεζες. Μεταξύ αυτών είναι και ο πολυπράγμων κ. Κύρτσος…

Συγκεκριμένα σήμερα έχει προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητά του, συνολικής επιφάνειας 140 τ. μ., στο Κολωνάκι. Τα διαμερίσματα βγαίνουν στο «σφυρί», με τιμή πρώτης προσφοράς τα 70.875 και τα 214.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα 56 τετραγωνικών και ένα δεύτερο 84 τετραγωνικών μέτρων με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, λουτρό, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας.

«Ρυθμίζονται οφειλές μου με τον εκπλειστηριασμό ακινήτων που κληρονόμησα από τον πατέρα μου το 1955, σε ηλικία τριών ετών. Χρέη κυρίως της “City Press”, που έγραψε ιστορία στον Τύπο, αλλά έπεσε θύμα της κρίσης» είχε γράψει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καταλήγοντας με ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η δημιουργία πολλές φορές κοστίζει, αλλά πάντα αξίζει».

Ο κ. Κύρτσος (που άρχισε από την ΚΝΕ και πέρασε από διάφορες πολιτικές στέγες προτού βρεθεί στη Ν.Δ.) έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα χρέη από την εκδοτική του δραστηριότητα -από τις εποχές μάλιστα της ευμάρειας-, και μάλιστα έχει αρθεί και η ασυλία του ως ευρωβουλευτής, καθώς αντιμετωπίζει και τις σχετικές διώξεις. Ενώ πάντως ο ίδιος απέτυχε, όπως αποδεικνύεται, να διαχειριστεί επιτυχώς τα οικονομικά του «οίκου» του, δεν παύει μέχρι και σήμερα να κουνά το δάκτυλο προς την ελληνική κοινωνία και να κάνει με κάθε ευκαιρία υποδείξεις με άκρως νεοφιλελεύθερες και φιλομνημονιακές συνταγές για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες δέχθηκαν -κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης- να αναστείλουν ως τα τέλη του 2020 τους πλειστηριασμούς για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Πρόθεσή τους, ωστόσο, είναι να συνεχίσουν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για όσους «έχτισαν» περιουσίες τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Όπως ο κ. Κύρτσος…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα