Στρατιωτική επιχείρηση η δολιοφθορά στη Μεγίστη!

Αποκάλυψη-σοκ της Κύρας Αδάμ ότι το drone που έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Dalaman

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι η αδιανόητη πρόκληση στο Καστελόριζο με δολιοφθορά της ελληνικής σημαίας, αλλά και με πτήση drone, δεν αποτέλεσε μεμονωμένη κίνηση ιδιώτη, αλλά εχθρική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας. Οπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ στο militaire.gr, το drone που έριξε πριν από μερικές εβδομάδες κόκκινη μπογιά στο ιερό σύμβολο του έθνους μας, παίζοντας ταυτόχρονα τουρκικά εμβατήρια, εκτελούσε επιθετική, στρατιωτική ενέργεια κατά της Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, απογειώθηκε από το τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Dalaman.

Η Κύρα Αδάμ επικαλείται αμερικανικά στοιχεία, που προέρχονται από αναφορά του 6ου Στόλου, σύμφωνα με τα οποία το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dalamamn βόρεια της Ρόδου, στο οποίο εδρεύουν στρατιωτικά αεροσκάφη F-16, καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό ραντάρ. Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο πέταξε ανατολικά κατά μήκος των τουρκικών ακτών, σε ύψος 1.500 πόδια. Σκοπός ήταν να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού. Οταν έφτασε πάντως στη Μεγίστη, κατέβηκε με ραδιο-υψόμετρο στα 100 πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της ξεδιάντροπης επίθεσης, πριν από δύο εβδομάδες, πηγές της ελληνικής πλευράς ισχυρίζονταν πως το drone είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας, ισχυρισμοί οι οποίοι απορρίπτονται κατηγορηματικά από το ρεπορτάζ του militaire.gr. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές έκαναν τότε λόγο για μεμονωμένη κίνηση ιδιώτη, αποφεύγοντας να αποδώσουν την πρόκληση στην τουρκική κυβέρνηση. Οι νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως εκθέτουν την ελληνική πλευρά και σε κάθε περίπτωση χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Οπως, άλλωστε, αναφέρει η Κύρα Αδάμ, η χρήση drone από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dalaman αποτελεί τουρκική, στρατιωτική, επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας, καθώς παραβίασε την ελληνική κυριαρχία και «σύμπασα τη διεθνή νομιμότητα», ενώ η ίδια τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να καταρρίψει το drone.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, το drone στο Καστελόριζο έπρεπε να καταρριφθεί, καθώς, μεταξύ άλλων, παραβίασε τις θεσμικές αποφάσεις ΙCΑΟ ΝΑΤΟ Ε.Ε. και Eurocontrol, που επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες πτήσης. Σε κάθε περίπτωση, η νέα τουρκική πρόκληση προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, καθώς αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τρομοκρατικές ενέργειες, ακόμα και σε πόλεμο.

Επεισοδιακή πορεία Ελληνοκυπρίων στη Δερύνεια για την εισβολή στην Αμμόχωστο

Mε την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στις «εκλογές» που διεξήχθησαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία κυπριακά εδάφη, για την ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, έγινε σαφές πως ο δεύτερος γύρος (18/10) θα είναι επεισοδιακός. Η συμμετοχή έφτασε το 58,21% και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι, ο Ερσίν Τατάρ (32,35%) και ο Μουσταφά Ακιντζί (29,84%), δήλωσαν ικανοποιημένοι. Με τις πρώτες δηλώσεις ήρθαν και τα τζαρτζαρίσματα μεταξύ τους, με τον Ακιντζί να αφήνει αιχμές για πρωτόγνωρη παρέμβαση της Αγκυρας και να τονίζει πως παρ’ όλα αυτά ο λαός κατάφερνε πάντα να δείξει τη βούλησή του στις κάλπες. «Ας αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει ποιον θα εκλέξει» είπε, στέλνοντας μήνυμα ενότητας. Αμεσα ήρθε η απάντηση από τον εκλεκτό της Αγκυρας Τατάρ, ο οποίος διέκρινε «πικρία» στον αντίπαλό του. «Στις 18 Οκτωβρίου η νίκη τελικά θα είναι δική μας. Θα βρίσκομαι στο Προεδρικό ως εκπρόσωπός σας. Αυτή θα είναι η απάντησή μας από εκεί για όσους δεν μπορούν να το χωνέψουν».

Λίγες ώρες αργότερα, επεισόδια ξέσπασαν από Ελληνοκυπρίους στο οδόφραγμα της Δερύνειας εξαιτίας της φιέστας του Τατάρ στα Βαρώσια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα, μαυροφορεμένα και με κουκούλες, πορεύτηκαν στο οδόφραγμα κρατώντας ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική», και ανάβοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου. Οι διαδηλωτές έσπασαν τις μπάρες του οδοφράγματος, ενώ το πλήθος διαλύθηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την απαραίτητη ψυχραιμία, καταδίκασε τα επεισόδια, τα οποία χαρακτήρισε «άκρως απαράδεκτα» και σημείωσε πως κατανοεί «τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας που διακατέχουν τον Κυπριακό Ελληνισμό ως αποτέλεσμα της απόφασης της Τουρκίας και του εγκαθέτου της να προχωρήσουν στην αλλοίωση του καθεστώτος των Βαρωσίων», όμως «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν θα συμβάλουν στον τερματισμό της κατοχής και την αποτροπή των σχεδιασμών της Αγκυρας, αλλά, αντιθέτως, θα επισπεύσουν και θα δικαιώσουν τους μέχρι σήμερα αβάσιμους ισχυρισμούς που προβάλλει η Τουρκία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα