Αντέγραψαν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»! Δείτε τι γράφει η «Welt»

Θυμίζοντας έντονα το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» που προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Siktir git Mr. Erdogan), η γερμανική «Welt» φιλοξένησε χθες στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «Fuck Turkey».

Στο δημοσίευμα «Ενα οδοιπορικό στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ» αναφέρεται ότι το σύνθημα-ανάθεμα προς την Αγκυρα, το οποίο δημοσιεύεται εντός εισαγωγικών, έβγαινε από τα χείλη των θυμάτων στον πόλεμο που η Τουρκία δεν λέει να αφήσει να τελειώσει. Ωστόσο -κρίνοντας και από το ίδιο το ρεπορτάζ- η «Welt» δεν απέχει και πολύ από το να το υιοθετήσει. Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του οδοιπορικού, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν θεωρητικά προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, υπό το βάρος ανθρωπιστικών λόγων. Όμως αυτή η εκεχειρία έχει μείνει στα χαρτιά, ενώ οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός θα μπορούσαν να κλιμακώσουν ξανά τη σύγκρουση.

Ο δημοσιογράφος κάνει και μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, όταν το Καραμπάχ επεδίωξε την ανεξαρτησία του, κάτι που οδήγησε σε σφοδρό πόλεμο από το 1991 έως το 1994. «Έκτοτε αιματηρές αψιμαχίες λαμβάνουν χώρα ξανά και ξανά. Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως στον πόλεμο του σήμερα από τότε δεν είναι παρά ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία» σημειώνει με νόημα ο Γερμανός ανταποκριτής στην εμπόλεμη περιοχή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα