Ο Δένδιας ενημερώνει σήμερα τα κόμματα για την κατάσταση στην αν. Μεσόγειο

Ενώ το «Oruc Reis» βρίσκεται λίγα μίλια έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στο Καστελόριζο, διεξάγοντας έρευνες, κι ενώ από τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα δεν περιμένουμε, για μια ακόμη φορά κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι συναντήσεις Δένδια με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα ξεκινήσουν στις 11.00 με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και θα ακολουθήσουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝ.ΑΛ.), Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ), Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση) και Δημήτρης Λιάπης – Γιώργος Λογιάδης (ΜέΡΑ 25).

Ο Νίκος Δένδιας, από τη Βαγδάτη όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη, έστειλε νέο μήνυμα στην Αγκυρα, μετά τη συνάντησή του, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Φουάντ Χουσεϊν: «Η Ελλάδα έχει δηλώσει επανειλημμένα στο υψηλότερο επίπεδο την ετοιμότητά της να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε στον Ιρακινό ομόλογό του ότι η Τουρκία και οι συνεχόμενες επιθετικές κινήσεις της είναι αυτές που μπλοκάρουν κάθε συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών: «Ωστόσο, καταστήσαμε επίσης ξεκάθαρο ότι διάλογος μεταξύ δύο κυρίαρχων χωρών δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί σε ένα περιβάλλον επιθετικότητας και απειλών».

Εν τω μεταξύ, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ επισκέφθηκε το ελληνικό Πεντάγωνο, κάνοντας δηλώσεις για την ισχυρή στρατιωτική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ. Η επίσκεψη Πάιατ έγινε μία ημέρα μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της τουρκικής επιθετικότητας, την οποία ουσιαστικά υπέδειξε ως διεθνή ταραχοποιό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα