Κρεσέντο προδοσίας από τον Νίκο Μαραντζίδη

Με επαίσχυντο άρθρο του προτείνει «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας και επί της ουσίας να δώσουμε γην και ύδωρ στην Τουρκία

Σε ρεσιτάλ προδοσίας εις βάρος της χώρας μας προέβη ο Νίκος Μαραντζίδης, ζητώντας απροσχημάτιστα, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», τη «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας, προτείνοντας επί της ουσίας να δώσει γην και ύδωρ στην Τουρκία και να επενδύσει στα εσωτερικά της ζητήματα!

Κι όμως, στο σοκαριστικό άρθρο με τίτλο «Ο Πέλκας στη Φενερμπαχτσέ», ο Νίκος Μαραντζίδης, μέλος του συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διατυπώνει την πρόταση η Ελλάδα να δώσει στον «σουλτάνο» αυτό που επιθυμεί, όπως έδωσε ο ΠΑΟΚ τον Πέλκα στη Φενερμπαχτσέ.

«Γιατί πρέπει να έχουμε εθνική στρατηγική το ψυχόδραμα; Να τσακωνόμαστε διαρκώς για βραχονησίδες και για μερικά χιλιόμετρα βυθού, που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα αξιοποιηθούν;» διερωτάται ανερυθρίαστα ο αρθρογράφος.

Συνεχίζει, μάλιστα, ρωτώντας τον αναγνώστη «γιατί ζούμε διαρκώς με μύθους και βέβαια με περίσσεια υποκρισία για το τι είναι ωφέλιμο και τι όχι στη σχέση μας με την Τουρκία;». Την ίδια ώρα, υπεραμύνεται της «φινλανδοποίησης» της Ελλάδας, η οποία, όπως ο καθηγητής περιγράφει χωρίς περιστροφές, σηματοδοτεί μια κατάσταση διακρατικών σχέσεων, στην οποία μια μικρότερη χώρα προσαρμόζει την εξωτερική πολιτική της έναντι μιας γειτονικής μεγαλύτερης, υπό τον φόβο πιθανής σύρραξης, από την οποία θα είχε περισσότερα να χάσει.

«Η υπερηφάνεια των εθνών βρίσκεται στην ποιότητα ζωής, στους θεσμούς, στο κράτος δικαίου, στις ελευθερίες των πολιτών· όχι στους στόλους και στις στολές. Η φτώχεια φέρνει την εθνική ταπείνωση, όχι η οικονομική συνεργασία» αναφέρει χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας την ενδοτική ρητορική εις βάρος της Ελλάδας.

Για να επισφραγίσει, μάλιστα, την επαίσχυντη επίθεση στην ίδια του τη χώρα, ο Νίκος Μαραντζίδης ταυτίζει τις εθνικιστικές ύβρεις της Τουρκίας με τις δίκαιες αξιώσεις της χώρας μας, ισχυριζόμενος ότι «είμαστε κι οι δύο γεννήματα καιρών αγωνίας, αυτοκρατορικών ψυχορραγημάτων, εθνικιστικών φαντασιώσεων και αποικιοκρατικού παροξυσμού. Έχουμε άλυτα ζητήματα με την Ιστορία και τον εαυτό μας».

Οι στρατιωτικοί πληρώνουν τις στολές από την τσέπη τους

Πάνω από πέντε χρόνια στην αναμονή έχει μείνει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι καθ’ όλο το παραπάνω διάστημα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν είδη υπηρεσιακής στολής, που θεωρητικά είναι υποχρεωμένη να τους τα παρέχει η υπηρεσία τους. Οι στρατιωτικοί σημειώνουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εν λόγω χορηγία έχει να γίνει εδώ και 62 μήνες, με συνέπεια να επωμίζονται το κόστος οι ίδιοι. Οι παραπάνω θλιβερές διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, που συντάχθηκε με αφορμή απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη Βουλή.

Το θέμα έφερε με σχετική ερώτηση ο βουλευτής Λάρισας της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας εξηγήσεις. Στην απάντησή του ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση, και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το κόστος ενός πλήρους σετ ειδών ένδυσης για το σύνολο των μόνιμων στελεχών του Στρατού Ξηράς προσεγγίζει ετησίως τα 11.000.000 ευρώ, πλέον της ανελαστικής υποχρέωσης ένδυσης και υπόδησης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, αξίας περίπου 12.700.000 ευρώ ετησίως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα