Φιάσκο για την Τουρκία η δοκιμή των S-400

Αποτυχημένες οι εκτοξεύσεις, όπως αποκαλύπτουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν βρήκαν καν στόχο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περίμενε τη δοκιμή -και κυρίως τη στέψη της από επιτυχία- ώστε να προσθέσει ακόμη ένα κομμάτι στο επικοινωνιακό παζλ του και να ενισχύσει το ψευδοαφήγημα της «πανίσχυρης στρατιωτικά Τουρκίας», το οποίο λατρεύει να πουλά για πολιτικούς, βέβαια, λόγους στο σκληρό, φανατικό ακροατήριο της πατρίδας του. Ωστόσο, τα πράγματα στην περίπτωση αυτή δεν πήγαν και τόσο καλά.

Ο λόγος, βέβαια, για τη δοκιμή του ολοκαίνουργιου ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, η οποία απέτυχε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσίευμα ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Η πολυαναμενόμενη από την Αγκυρα δοκιμαστική εκτόξευση της περασμένης Παρασκευής ανοικτά της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, απέτυχε επειδή η Τουρκία αρνήθηκε τη συνδρομή Ρώσων ειδικών, όπως ανέφερε με νόημα ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Avia, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα. Βίντεο, μάλιστα, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν τις εκτοξεύσεις των πυραύλων του συστήματος S-400, αλλά δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις από την εξουδετέρωση των στόχων.

Η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή των S-400 αψηφώντας για πολλοστή φορά τις απειλές κυρώσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες δικαίως επιμένουν στη θέση τους, ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας υπονομεύει την άμυνα του ΝΑΤΟ. Ως αργά χθες το βράδυ οι τουρκικές Αρχές δεν είχαν κάνει κανένα σχόλιο για την εκτόξευση των πυραύλων. Ενας ειδικός, εντούτοις, δήλωσε στο Avia ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη των στόχων ούτε παρατηρήθηκε κάποια έκρηξη των κεφαλών των πυραύλων. Πέραν τούτου, οι πύραυλοι ακολούθησαν ευθεία πορεία, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν «κυνηγούσαν» κάποιον στόχο. Τόνισε δε ότι οι S-400 μπορούν να δοκιμαστούν κατά πυραύλων ή μαχητικών αεροσκαφών και όχι εναντίον μικρών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα