Στην Αθήνα ο Πούτιν την 25η Μαρτίου! Ρωσικό μήνυμα στην Τουρκία με τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο

Την Αθήνα επισκέπτεται την ερχόμενη άνοιξη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας». Ο Ρώσος πρόεδρος θα έρθει στη χώρα μας στις 25 Μαρτίου 2021, ενώ μάλιστα έχουν προσκληθεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος, προκειμένου να τιμηθούν οι τρεις χώρες που συμμετείχαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τον Οκτώβριο του 1827. Η επίσκεψη, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, είναι υψίστης σημασίας και εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις πλευρές, δίνοντας πόντους υπέρ της Ελλάδας στο γεωπολιτικό παιχνίδι της ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, σαφές μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε η Ρωσία και χθες, τιμώντας την επέτειο της Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο, καθώς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο twitter, που, λόγω της κρίσιμης συγκυρίας, μεταφράζεται σαφώς ως τοποθέτηση των Ρώσων υπέρ των ελληνικών θέσεων στην ελληνοτουρκική κρίση.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο». Μάλιστα, όπως τονίζει η Μόσχα, «η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Η στήριξη της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω της ανάρτησης συνιστά μια κίνηση με σημαντική βαρύτητα και σημειολογία, και έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ρωσικής θέσης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια. Λαμβάνει δε σημαντικές διαστάσεις, εν όψει και της κρίσιμης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, στις 26 Οκτωβρίου.

Σημειωτέον ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη, έπειτα από τέσσερα χρόνια, του Λαβρόφ στην Ελλάδα, ύστερα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ψυχρότητας από το καλοκαίρι του 2018, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα