Εθνικισμός η επέκταση στα 12 μίλια για τον Χρυσοχοΐδη! Η κυβέρνηση τον καλύπτει (επομένως συμφωνεί)

«Υποχώρηση» σάλπισε και ο Χρυσοχοΐδης

Σε μια απαράδεκτη δήλωση εθνικής υποχώρησης, που δικαιώνει τα επιχειρήματα των Τούρκων και εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια εθνική γραμμή, προέβη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας από το κοινοβουλευτικό βήμα και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό για τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής».

Η δήλωσή του ότι συνιστά «εθνικισμό» η επέκταση των 12 μιλίων προκάλεσε σάλο, δημιούργησε νέο αντιπολιτευτικό πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μείζον θέμα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αλλά και της κυβέρνησης, καθώς επί της ουσίας ακυρώνει τις επίσημες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, την εθνική γραμμή, αλλά και την ίδια τη λογική, καθώς είναι παραπάνω από σαφές ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια είναι ένα αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της Ελλάδας, το οποίο απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απαράδεκτη δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση, να μιλά για «αθλιότητα» και «χωρίς προηγούμενο ατόπημα μπροστά στα εθνικά μας δίκαια», καλώντας την κυβέρνηση να τον αποπέμψει εάν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ανακαλέσει. Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος έκανε λόγο για «παρεξήγηση», υποστηρίζοντας ότι «δεν διανοούμαι ότι οποιοσδήποτε Ελληνας και πόσω μάλλον οποιοσδήποτε στην κυβέρνηση αμφισβητεί το δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση στα 12 μίλια».

Ο Νίκος Δένδιας, από την πλευρά του, απέφυγε να πάρει θέση, υποστηρίζοντας από το βήμα πως «δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε». Αίσθηση προκάλεσε την ίδια ώρα το μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» του Δημήτρη Μαρκόπουλου (Ν.Δ.) στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επισήμανε ότι «εθνικισμός δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 μίλια. Τη γραμμή αυτή τη χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας δεν δικαιούται να αποκλίνει από αυτή τη γραμμή».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σχολιάζοντας πως «απαιτείται απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον ίδιο τον πρωθυπουργό που οφείλει άμεσα να διαψεύσει». Από τη στιγμή, πάντως, που δεν αποπέμφθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης ούτε ανασκεύασε κανείς, δεν μπορεί να αποκλείσει να λειτούργησε ως κυβερνητικός «λαγός» για περαιτέρω εθνικές υποχωρήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα