Αντιπολίτευση: Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου είναι δολοφονικά

Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ελάσσονα αντιπολίτευση, η οποία ναι μεν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα -πλην του ΜέΡΑ25 που αποχώρησε-, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συντάχθηκε με την Κουμουνδούρου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μέμφθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας σε ευκαιρία συσπείρωσης της κυβέρνησης. «Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Είναι δολοφονικά» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να «πάρει τα σπίτια των Ελλήνων, την ώρα που δίνει δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες». Στο μεταξύ σημείωσε ότι «κακώς η κυβέρνηση έφερε τώρα τον Πτωχευτικό, την ώρα που το “Oruc Reis” κόβει βόλτες και θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι», καλώντας τους υπουργούς να σταματήσουν τις δηλώσεις για τα 12 μίλια.

«Η δική μας μομφή είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά» είπε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά, επιτιθέμενη και στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή, όπως είπε, απαλλάσσει τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «καλύτερο χορηγό της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη». Αίσθηση έκανε πάντως η (ορθή) αναφορά της στα «πετσωμένα μέσα ενημέρωσης» που λιβανίζουν την κυβέρνηση. Ο δε Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει συνολικά την κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσχεδίασε και η Ν.Δ. ολοκληρώνει το έγκλημα με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα».

Την ίδια ώρα την αποχώρηση των βουλευτών του ΜέΡΑ25 γνωστοποίησε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι «αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά το νομοσχέδιο-έκτρωμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα