Ο Γιώργος Κύρτσος αποθεώνει τον… εαυτό του σε ένα Ρεσιτάλ αμετροέπειας

Η δημόσια αυτοϊκανοποίηση του Κύρτσου!

Ρεσιτάλ αυτοαποθέωσης έδωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, προκαλώντας -δικαίως- ποικίλα ειρωνικά σχόλια. Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής και πρώην δημοσιογράφος έγραψε ένα νέο βιβλίο αναφορικά με τον υγειονομική κρίση, με τον τίτλο «Στον λαβύρινθο της πανδημίας», και φρόντισε να ενημερώσει τους Ελληνες πολίτες για το πρόσφατο πόνημά του μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποθεώνει τον ίδιο του τον εαυτό, ωστόσο εν προκειμένω το επίπεδο αυτοθαυμασμού του έφτασε -ομολογουμένως- σε άλλο επίπεδο. Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter: «Ικανοποιημένος με το νέο μου βιβλίο “Στον λαβύρινθο της πανδημίας” (405 σελίδες, Κλειδάριθμος)”», ενημερώνοντας με αυτό τον τρόπο για το πολυσέλιδο έργο του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο πολυτάλαντος ευρωβουλευτής. Συνέχισε γράφοντας στην ίδια ανάρτηση: «Σαν πολιτικός ιεραρχώ σωστά τα θέματα, δεν ωραιοποιώ. Σαν δημοσιογράφος έχω σωστό timing. Σαν επιστήμονας κινούμαι σε υψηλά επίπεδα τεκμηρίωσης, ανάλυσης. Δημιουργία υπό πίεση χρόνου».

Η αυτοαναφορικότητα του Γιώργου Κύρτσου, που κινήθηκε στα όρια του ναρκισσισμού, προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν, συνομολογώντας πως έχασε την αίσθηση του μέτρου. «Και πάνω από όλα ταπεινός και μετριόφρων», «Γιώργη σε θαυμάζεις;», «Φτου μου και μπράβο μου», «Σαν άτομο πολύ ταπεινό σάς βρίσκω!!!», «Πολιτικός, δημοσιογράφος, επιστήμονας. Προσφορά στα 2 το 1 δώρο» ήταν μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις των χρηστών του twitter, ενώ από τα πιο… επικά σχόλια ήταν το «Πειράζει που είμαι μεγάλη ντίβα, πειράζει; Όχι δεν πειράζει!!!» Πάντως, ο Γιώργος Κύρτσος δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε και ιδιαίτερα, μια και συνεχίζει απτόητος το προμοτάρισμα του βιβλίου του. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από λίγες ημέρες έδωσε και σχετική συνέντευξη, διαφημίζοντας ότι έγραψε ένα βιβλίο 405 σελίδων σε μόλις πέντε μήνες, αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή με το επιχείρημα ότι του δημιούργησαν ανησυχία οι υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις. Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα