Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Αποκάλυψη του Ν. Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα δρομολογείται για το προσεχές διάστημα. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τους οποίους ενημέρωσε χθες για τρέχοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ανάμεσά τους η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο προφανώς έγιναν οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει απευθύνει πρόσκληση στον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2021 για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Γεγονότα που αποτυπώνουν την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών έπειτα από μια μακρά ψυχρή περίοδο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων και για άλλα θέματα, όπως οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής παράνομης συμπεριφοράς και προκλητικότητας, η συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

«Οι στιγμές επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης. «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών» σημείωσε. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, η οποία είχε ξεκινήσει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε φτάσει πολύ κοντά, θεωρούμε θετική την παραπομπή στη Χάγη, ακριβώς επειδή είναι ένας τρόπος αποδεκτός από το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος εστίασε στο γεγονός «ότι τον Μάρτιο λήγει το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αλιευτικές ζώνες. Δεν έχουμε οριοθετήσει ακόμα, με αποτέλεσμα οι τουρκικές ψαρόβαρκες να μπαίνουν στα 4 ή στα 3 ναυτικά μίλια, να διώχνουν τους Ελληνες ψαράδες και να ψαρεύουν οι ίδιοι» τόνισε.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «προσήλθαμε όπως πάντα σε κλίμα συναίνεσης σε μια απ’ τις πραγματικά καινοτόμες ενημερώσεις». Σχετικά με την Τουρκία, συσχέτισε τη χθεσινή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας με την πολιτική της Αγκυρας. «Ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει τον πόλεμο αυτό θρησκευτικό. Ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται, κήρυξε Τζιχάντ στην Ευρώπη» ανέφερε και σημείωσε ότι «η Ευρώπη δεν αντέχει ένα τέτοιο χτύπημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κ. Μυλωνάκης ρώτησε τον Νίκο Δένδια για την υπόθεση της δολοφονίας Κατσίφα, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι είναι θέμα της Αλβανίας. Αντί δηλαδή να το χρησιμοποιήσει ως χαρτί κατά της Αλβανίας, η ελληνική πλευρά ακόμη μία φορά ξεχνάει τα παιδιά της.

«Το θέμα του Διεθνούς Δικαίου είναι ένα από τα δυνατά μας χαρτιά και αυτό θα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε σε όλα τα φόρα» επισήμανε η εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα