Απτόητος ο δικτάτορας Ερντογάν! Εξέδωσε νέα Navtex

Παραλήρημα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για γεωτρύπανα

Με νέες απειλές εναντίον των χωρών της περιοχής συνόδευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο του κόμματός του στη Σαμψούντα.

«Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους αδελφούς μας που δέχονται επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις και σκληρά καθεστώτα στην περιοχή μας, που επιτίθενται στη ζωή και την αξιοπρέπεια των αδελφών μας, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη μας, αλλά θα τους προστατέψουμε» είπε ο Ερντογάν, ονοματίζοντας ως «αδελφούς» τους συνεργάτες της Αγκυρας «στη Συρία, στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν, και άλλες χώρες από τη Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα». Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επεμβάσεις της Αγκυρας, ο Ερντογάν επανέλαβε προκλητικά «δείξαμε παντού την αποφασιστικότητά μας, από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την Κύπρο έως το Καραμπάχ» και προειδοποίησε «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο από τώρα και στο εξής», προϊδεάζοντας τον τουρκικό λαό ότι θα πληρώσει το… μάρμαρο.

«Σε κάθε μεγάλο αγώνα, όπως και σε κάθε μεγάλο άλμα, φυσικά θα πληρώνουμε το τίμημα. Δώσαμε μάρτυρες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην απόπειρα πραξικοπήματος και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις, αλλά να θυμόμαστε ότι κάθε μάρτυρας σημαίνει ότι η γη είναι η πατρίδα μας. Οι επιθέσεις στην οικονομία μας είχαν κόστος, αλλά αυτές οι δαπάνες δεν έγιναν άσκοπα. Κινούμαστε γρήγορα για να επιτύχουμε τους στόχους μας, μας επιβράβευσαν σε ορισμένες περιοχές… Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα μας την προσεχή περίοδο. Θα συνεχίσουμε με τα “Oruc Reis”, “Fatih”, “Koca Yusuf”, “Kanuni” και “Yavuz”. Ελπίζω ότι το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό με τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το «Oruc Reis» θα συνεχίσει έως τις 14 Νοεμβρίου τις έρευνές του μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου, σύμφωνα με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, γράφει η «Yeni Safak», «προσγειώνοντας» όλους όσοι ήλπιζαν ότι ο φονικός σεισμός που σάρωσε τη Σμύρνη θα έκανε τον πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει λόγω πένθους τις προκλήσεις του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «Oruc Reis» θα συνοδεύεται από τα πολεμικά σκάφη «Ataman» και «Cengizhan».

«Το σεισμογραφικό σκάφος “Oruc Reis” είναι ικανό να διεξάγει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ειδικά στην υφαλοκρηπίδα, για την εξερεύνηση φυσικών πόρων» γράφει η τουρκική εφημερίδα. Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε βάθος έως και 8.000 μέτρων και δισδιάστατες σε βάθος έως και 15.000 μέτρων.

Μπουρδολογίες Πέτσα ότι πρέπει να τα… βρούμε με τους Τούρκους

Συνεχίζει τις μπουρδολογίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν έχει συναίσθηση του ρόλου του. Σε δηλώσεις του σχετικά με τη νέα τουρκική NAVTEX, αποφάσισε να μιλήσει ως εκπρόσωπος κάποιας ακραίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και να μας πει ότι Ελλάδα και Τουρκία «πρέπει να τα βρουν», επειδή ένας Ελληνας που ήταν σε μια πτήση που πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη, με πολλούς Τούρκους συνεπιβάτες, διαπίστωνε ότι το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό μεταξύ των πολιτών.

«Οι λαοί είναι έτοιμοι για συνεργασία» είπε ο κ. Πέτσας, θυμίζοντας έντονα τη ρητορική που αναπτύσσεται από δεδηλωμένους διεθνιστές. Εάν αυτό είναι το επίπεδο των επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί η χώρα μας για να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Τουρκία, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Δεν έμεινε εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά λίγες μόνο ώρες αφότου η χείρα φιλίας που η ελληνική κυβέρνηση έτεινε προς τον Ερντογάν απερρίφθη, αποφάσισε να «δοξάσει» τη διπλωματία των σεισμών, λέγοντας ότι αυτή οδήγησε σε ύφεση και σε ειρήνη, ενώ η «διπλωματία των Navtex» οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση. Ως εκ τούτου ζήτησε «να αφήσουμε στην άκρη θέματα τα οποία οδηγούν σε συγκρούσεις, που είναι προκλητικά, που οδηγούν σε στρατιωτικοποίηση» και να προχωρήσουμε σε μια ειλικρινή συζήτηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα