Γαλλία: Εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι, νέο μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν

Εκτός νόμου πρόκειται να θέσει η Γαλλία την τουρκική εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, όπως μετέδιδε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν.

Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, τη διάλυση του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Η σημαντική αυτή πολιτική πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης λαμβάνει χώρα στον απόηχο της βεβήλωσης μνημείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων κοντά στη Λιόν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Επεισόδιο στη διάρκεια του οποίου άγνωστοι έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα, όπως «Γκρίζοι Λύκοι», καθώς και τα αρχικά του ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν («RTE») στο μνημείο, σκυλεύοντας τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από το τουρκικό μαχαίρι.

Την ίδια ώρα χθες, νέο σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τη στάση της στην ανατολική Μεσόγειο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Al Jazeera, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες.

«Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ευρώπης. Υπενθυμίζω τα γεγονότα για να σας εξηγήσω, ωστόσο, ότι ποτέ δεν εκφράστηκα με προκλητικό τρόπο ενάντια στην Τουρκία και την ηγεσία της. Πιστεύω, πάντως, πως οφείλουμε να μην αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλει ο Τούρκος πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι επιθυμία της Γαλλίας είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σεβαστεί τόσο τη Γαλλία όσο και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα